Creveti si calamari cu vin si usturoi

de Oana in Fructe de mare, 12 Ian 2010 | 26716 vizualizari

 

Rapid si foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • 200 g creveti(proaspeti sau congelati)
  • 200 g inele de calamar (proaspete sau congelate)
  • cativa catei de usturoi
  • o legatura patrunjel verde
  • 150 ml vin alb
  • 2 linguri ulei de masline
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti si calamari cu vin si usturoi:

Eu am avut creveti si calamari congelati, asa ca i-am lasat sa se dezghete, apoi i-am spalat bine. Intr-un bol se amesteca zeama de lamaie cu vinul, condimentele, iar usturoiul se mixeaza bine cu patrunjelul, pana devine o pasta si se adauga in bol. Se opresc cateva fire de patrunjel pentru decor. Se lasa bolul la rece 15-20 de minute.


Se pune uleiul de masline intr-o tigaie, apoi se adauga crevetii si inelele de calamar. Cand zeama incepe sa scada se adauga toata marinata sise lasa la foc potrivit sa se inabuseasca, pana incepe sa se lege si sa scada zeama.


Se scot pe o frunza de salata si se orneaza cu patrunjelul taiat fin.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti si calamari cu vin si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

PapaBun 1

13.01.2010, 18:21

"N-am mancat niciodata dar arata bine! "

Mihaaaaaaaaaaa - cum adicaaaaaaaaa? Nu pot sa cred! Trebuie, lasa figurile de genul "nu pun eu gura pe asa ceva".
Nu stii ce pierzi.
E atit de variata lumea asta culinara, incit crevetii sint o nimica toata. Si tu zici ca n-ai mincat asa ceva? Hai, la shopping!

Miha 1

13.01.2010, 18:50

Cristi, daca am sa gasesc sa cumpar o punga mica mica, numai pentru mine, promit sa cumpar.

Adinuta 1

15.01.2010, 00:54

am trecut la favorite musai o sa incerc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sos garam masala
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Calamari rings - Ineluse de calamari