Creveti trasi in unt cu usturoi cu garnitura de cartofi la cuptor

de alinaelena88 in Fructe de mare, 31 Ian 2013 | 3526 vizualizari

 

Este o reteta care sper sa va placa....iese delicios

 

INGREDIENTE

  • 1 kg creveti decorticati
  • 5-6 cartofi mari
  • 4-6 catei de usturoi
  • 1 rosie potrivita
  • 1 pachet de unt
  • 2-3 linguri suc de lamaie
  • sare, piper
  • boia dulce si iute
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti trasi in unt cu usturoi cu garnitura de cartofi la cuptor:

Prima oara curatam cartofii de coaja si ii punem la fiert in apa cu sare la foc mediu.


Dupa care, incalzim untul intr-o tigaie de teflon si se adauga crevetii si ustoroiul. Se soteaza la foc mediu amestecand incontinuu 4-5 minute.Se adauga apoi o rosie decojita si tocata marunt, sucul de lamaie si sare si se amesteca bine. Se lasa la foc mic 5-10 minute.


Cartofii se incearca cu o furculita sa fie fierti cat sa se poata taia rondele fara sa se rupa.Dupa ce am taiat rondelele, se aseaza intr-o tava unsa cu ulei de masline.Se presara sare, piper si amestecul de boia dulce si iute si usturoi(praf de usturoi am avut). Se baga la cuptor si cand s-au rumenit pe o parte scoatem tava si ii intoarcem pana se rumenesc si pe cealalta parte. Se serveste cu patrunjel.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti trasi in unt cu usturoi cu garnitura de cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Miha 1

31.01.2013, 10:42

completeaza te rog si lista de ingrediente

alinaelena88 1

31.01.2013, 10:52

am completat...imi cer scuze dar nu stiu ce s-a intamplat

MotanLaOale 1

31.01.2013, 14:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Creveti cu usturoi