Crinkles cu lamaie

de Catalina L in Dulciuri, 18 Iun 2015 | 1122 vizualizari

 

Dupa reteta de Crinkles cu ciocolata am vrut sa fac o varianta noua cu lamaie...
Crinkles = fursecuri crocante la exterior si pufoase la interior

 

INGREDIENTE

pentru 30-35 bucati:

  • 100 g unt moale
  • 1 ou
  • sucul si coaja de la o lamaie bio
  • 100 g de zahar
  • 300 g de faina amestacata cu o lingura de praf de copt (5g)
  • zahar tos si zahar pudra in 2 boluri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crinkles cu lamaie:

In bolul robotului amestecam untul cu oul.

Adaugam sucul si coaja rasa de lamaie, apoi zaharul si zaharul vanilat si mixam pana la omogenizare completa.

Punem faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine. Acoperim bolul sau punem compozitia intr-un sac de congelat si dam la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Dupa 30 de minute....
Luam cate o lingurita din compozitie si modelam o bila pe care o vom tavali  prin zaharul tos si apoi prin zaharul pudra.

Asezam fiecare bila in tava, pe o hartie de copt, la distanta una de alta. Le dam la rece pentru inca 15 minute.

Incalziti cuptorul la 180°C.  

Dam la cuptor pentru 15 minute maximum.  

Trebuie sa fie crocante la exterior si pufoase la interior.  

Se conserva foarte bine intr-o cutie metalica.  

Pofta Buna !

 

TIPS-URI

1

Se conserva foarte bine intr-o cutie metalica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crinkles cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Bya Ralu 1

18.06.2015, 23:11

bune

anca_rm 1

19.06.2015, 07:48

atsea sunt tare bune

mirela0911 1

21.06.2015, 15:46

Ce bune sunt!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zacuscă de vinete şi ardei

de Ancutsa 5

ieri la 20:22

Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

ieri la 13:54

Gratin de piept de pui

de RODIMUR 5

ieri la 07:44

Gogoşari cu conopidă, în oţet

de Ancutsa 5

pe 16.11 la 21:15

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Sables (Fursecuri frantuzesti cu unt)