Crinkles cu lamaie

de Catalina L in Dulciuri, 18 Iun 2015 | 699 vizualizari

 

Dupa reteta de Crinkles cu ciocolata am vrut sa fac o varianta noua cu lamaie...
Crinkles = fursecuri crocante la exterior si pufoase la interior

 

INGREDIENTE

pentru 30-35 bucati:

  • 100 g unt moale
  • 1 ou
  • sucul si coaja de la o lamaie bio
  • 100 g de zahar
  • 300 g de faina amestacata cu o lingura de praf de copt (5g)
  • zahar tos si zahar pudra in 2 boluri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crinkles cu lamaie:

In bolul robotului amestecam untul cu oul.


Adaugam sucul si coaja rasa de lamaie, apoi zaharul si zaharul vanilat si mixam pana la omogenizare completa.


Punem faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine. Acoperim bolul sau punem compozitia intr-un sac de congelat si dam la frigider pentru cel putin 30 de minute.


Dupa 30 de minute....

Luam cate o lingurita din compozitie si modelam o bila pe care o vom tavali prin zaharul tos si apoi prin zaharul pudra.


Asezam fiecare bila in tava, pe o hartie de copt, la distanta una de alta. Le dam la rece pentru inca 15 minute.


Incalziti cuptorul la 180°C.


Dam la cuptor pentru 15 minute maximum.


Trebuie sa fie crocante la exterior si pufoase la interior.


Se conserva foarte bine intr-o cutie metalica.


Pofta Buna !

 

TIPS-URI

1

Se conserva foarte bine intr-o cutie metalica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crinkles cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Bya Ralu 1

18.06.2015, 23:11

bune

anca_rm 1

19.06.2015, 07:48

atsea sunt tare bune

mirela0911 1

21.06.2015, 15:46

Ce bune sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Iahnie de fasole

ieri la 21:47

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti de casa cu fulgi de ovaz si stafide (reteta video)