Crinkles cu lamaie

de Catalina L in Dulciuri, 18 Iun 2015 | 1314 vizualizari

 

Dupa reteta de Crinkles cu ciocolata am vrut sa fac o varianta noua cu lamaie...
Crinkles = fursecuri crocante la exterior si pufoase la interior

 

INGREDIENTE

pentru 30-35 bucati:

  • 100 g unt moale
  • 1 ou
  • sucul si coaja de la o lamaie bio
  • 100 g de zahar
  • 300 g de faina amestacata cu o lingura de praf de copt (5g)
  • zahar tos si zahar pudra in 2 boluri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crinkles cu lamaie:

In bolul robotului amestecam untul cu oul.


Adaugam sucul si coaja rasa de lamaie, apoi zaharul si zaharul vanilat si mixam pana la omogenizare completa.


Punem faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine. Acoperim bolul sau punem compozitia intr-un sac de congelat si dam la frigider pentru cel putin 30 de minute.


Dupa 30 de minute....

Luam cate o lingurita din compozitie si modelam o bila pe care o vom tavali prin zaharul tos si apoi prin zaharul pudra.


Asezam fiecare bila in tava, pe o hartie de copt, la distanta una de alta. Le dam la rece pentru inca 15 minute.


Incalziti cuptorul la 180°C.


Dam la cuptor pentru 15 minute maximum.


Trebuie sa fie crocante la exterior si pufoase la interior.


Se conserva foarte bine intr-o cutie metalica.


Pofta Buna !

 

TIPS-URI

1

Se conserva foarte bine intr-o cutie metalica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crinkles cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Bya Ralu 1

18.06.2015, 23:11

bune

anca_rm 1

19.06.2015, 07:48

atsea sunt tare bune

mirela0911 1

21.06.2015, 15:46

Ce bune sunt!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coaste de miel cu sos si cus-cus

de Ina 7

ieri la 22:22

Negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

ieri la 18:46

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

ieri la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

ieri la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

pe 18.01 la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri de Craciun cu marmelada