Crostata cu mar ( TARTA)

de adasev12 in Dulciuri, 18 Sep 2011 | 5649 vizualizari

 

Fffff. buna, pe cuvant!

 

INGREDIENTE

pt aluat:

  • 400 g faina
  • 125 g zahar
  • 1 ou
  • 200 g unt rece
  • sare
  • jumatate  pachetel praf de copt
  • coaja rasa de lamaie

pt umplutura:

  • 1,5 kg mere
  • doua maini de zahar
  • vanilina
  • scortisoara
  • un plic de gelatina incolora
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crostata cu mar ( TARTA):

Faina se amesteca cu zaharul, sarea, praful de copt, coaja de lamaie rasa si se adauga ouale si untul bucati si se framanata bine.

Se face o coca rotunda, care se da la rece o jumatate de ora intr-o folie.

Intre timp se curata merele si se rad, se pune zaharul peste ele si se lasa pe foc pana scade putintel sucul lasat, se ia de pe foc si se adauga vanilina si scortisoara. Se lasa la racit.

Se scoate coca  de la frigider si se intinde direct in tava de copt, unsa si tapetata cu faina, cu mana, usor, fiindca o sa iasa  foarte moale si sfaramicioasa si nu  prea sunt sanse sa o intindeti cu sucitorul...eu cu mana  am intins incet incet...Treceti si pe marginile tavii coca. Pastrati o bucatica de coca pt grilajul de deasupra tartei. Dati la cuptorul preincalzit la 180 gr cam 15 min apoi scoateti si presarati marul deasupra.

Gelatina o amestecati cu 200 ml apa apoi puneti la foc mic pana da in clocot...Lasati 2 minute apoi luati de pe foc si lasati un minut sa se domoleasca, turnati apoi peste mar . Din coca lasata deoparte faceti bastonase subtiri ( n-o sa fie usor, dar cu rabdare reusiti) si puneti peste tarta, in forma  de plasa.

Dati din nou tarta la cuptor pt 20 min aprox. Lasati sa se raceasca, e mult mai buna rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crostata cu mar ( TARTA)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (28)

adasev12 1

20.09.2011, 21:45

ruxy...jolygina....va pup mersi

adasev12 1

20.09.2011, 21:46

miuta, mamaie....

Lau 1

07.10.2011, 17:06

place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si aluat fraged