Crostata cu mar ( TARTA)

de adasev12 in Dulciuri, 18 Sep 2011 | 4076 vizualizari

 

Fffff. buna, pe cuvant!

 

INGREDIENTE

pt aluat:

  • 400 g faina
  • 125 g zahar
  • 1 ou
  • 200 g unt rece
  • sare
  • jumatate  pachetel praf de copt
  • coaja rasa de lamaie

pt umplutura:

  • 1,5 kg mere
  • doua maini de zahar
  • vanilina
  • scortisoara
  • un plic de gelatina incolora
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crostata cu mar ( TARTA):

Faina se amesteca cu zaharul, sarea, praful de copt, coaja de lamaie rasa si se adauga ouale si untul bucati si se framanata bine.


Se face o coca rotunda, care se da la rece o jumatate de ora intr-o folie.


Intre timp se curata merele si se rad, se pune zaharul peste ele si se lasa pe foc pana scade putintel sucul lasat, se ia de pe foc si se adauga vanilina si scortisoara. Se lasa la racit.


Se scoate coca de la frigider si se intinde direct in tava de copt, unsa si tapetata cu faina, cu mana, usor, fiindca o sa iasa foarte moale si sfaramicioasa si nu prea sunt sanse sa o intindeti cu sucitorul...eu cu mana am intins incet incet...Treceti si pe marginile tavii coca. Pastrati o bucatica de coca pt grilajul de deasupra tartei. Dati la cuptorul preincalzit la 180 gr cam 15 min apoi scoateti si presarati marul deasupra.


Gelatina o amestecati cu 200 ml apa apoi puneti la foc mic pana da in clocot...Lasati 2 minute apoi luati de pe foc si lasati un minut sa se domoleasca, turnati apoi peste mar . Din coca lasata deoparte faceti bastonase subtiri ( n-o sa fie usor, dar cu rabdare reusiti) si puneti peste tarta, in forma de plasa.


Dati din nou tarta la cuptor pt 20 min aprox. Lasati sa se raceasca, e mult mai buna rece.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crostata cu mar ( TARTA)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

adasev12 1

20.09.2011, 21:45

ruxy...jolygina....va pup mersi

adasev12 1

20.09.2011, 21:46

miuta, mamaie....

Lau 1

07.10.2011, 17:06

place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de conopida
  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere