Crostata cu mere

de alba_zori in Prajituri, 20 Noi 2012 | 3342 vizualizari

 

N-am vrut sa postez reteta aceasta pentru ca nu mi-au reusit pozele,dar pana la urma nu sunt la concurs si gustul conteaza pana la urma nu..este o crostata foarte foarte buna,sper sa va placa crostata mea uratica.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 1 ou,
  • vanilie
  • 110 gr zahar
  • coaja de lamaie
  • 2 linguri de limoncello
  • 250 gr faina 00(sau 200 faina si 50 gr amidon pentru fragezime)
  • o lingurita de praf de copt
  • 70 ml ulei de floarea soarelui.
  • pentru umplutura:
  • gem de piersici sau caise
  • 2 sau 3 mere golden
  • un plic de gelatina
  • zeama de lamaie,zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crostata cu mere:

Foarte simplu. Am facut o mingiuta din ingredientele pentru aluat si am lasat la odihnit in congelator 15 minute pana am taiat merele felii subtiri si le-am stropit cu zeama de lamaie si putin zahar intr-o farfurie.


Apoi am dat drumul la cuptor la 180 grade si am scos mingiuta mea din congelator si am intins-o intre cateva foi transparente si am asezat-o intr-o tava tapetata cu ulei si faina. Am nivelat bine si bordurile care le-am udat putin cu apa, apoi in mijloc am uns cu cateva linguri de gem de caise si am asezat si feliile de mere in jur, am pus iar ceva zahar deasupra si am bagat la cuptor 30 minute pana s-a colorat bine, apoi am pregatit si gelatina si am turnat-o.


Am lasat la racit si servit,foarte buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crostata cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Lau 1

21.11.2012, 16:07

mamaieelena 1

21.11.2012, 21:40

Ligia Bxl 1

22.11.2012, 11:35

arata chiar foarte bine mai ales in tava

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tartă cu mere și piersici - de post (blat dietetic)