Crostata de Piersici

de Alina26 in Prajituri, 17 Apr 2013 | 908 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 180g faina
  • 80g unt
  • 1 galbenus
  • 1/2 lingurita de lamaie
  • 3 linguri de zahar pudra
  • un varf de cutit de sare

Crema:

  • 100g zahar
  • 40g faina
  • 3 galbenusuri
  • 350ml lapte
  • coaja de portocala

Decor:

  • 500g piersici din compot
  • coava de portocala
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crostata de Piersici:

1.Pregatim aluatul:intr-un robot de bucatarie punem faina,untul taiat felii,galbenusul,zaharul,un varf de cutit de sare si il mixam.Il scoatem din robot si il mai framantam.Lasam sa se odihneasca cam 30 de min.


2.Trecut timpul,incalzim cuptorul la 200°.Puneti o hartie de copt pe masa de lucru si puneti putina faina,si intindeti aluatul circa 3 mm.Puneti acest aluat intins,cu tot cu hartia de copt,intr-o tava rotunda (24 cm diametru) si intindeti frumos aluatul.Indoiti aluatul de pe marginea tavii.


3.Puneti deasupra o bucata de hartie de copt si boabe de fasole uscata si bagati la cuptor pentru 15 minute.Dupa aceea scoateti din tava si lasati la racit.


4.Pregatim crema:punem laptele la incalzit,cu o bucata de coaja de portocala.Cand aproape incepe sa fiarba stingem focul si scoatem coaja de portocala.Batem galbenusurile cu zaharul,adaugam si faina in ploaie si punem incet-incet laptele cald.Aceasta compozitie o punem la foc mic si mestecam timp de 10 min.Lasam la racit.


5.Luati aluatul copt si racit mai inainte,intindeti bine crema si pe deasupra puneti frumos piersicile taiate in doua.Taiati finut putina coaja de portocal si o aranjati peste piersici.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

Cand intindeti aluatul,nu trebuie sa fie perfect rotund,pentru ca marginile vor veni stranse,ca sa nu iasa crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crostata de Piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

alilianaa 1

17.04.2013, 23:33

arata foarte bine..

Alina26 1

18.04.2013, 00:39

multumesc!!!

loredanaaa 1

18.04.2013, 01:45

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Mini tarte cu fructe