Crumble cu capsuni

de Merisor in Prajituri, 5 Iun 2016 | 4403 vizualizari

 

Crumble cu capsuni este un desert rapid, cu ingrediente putine si foarte bun.
Aluatul este nisipos si usor crocant, iar aroma capsunilor este dementiala.
 

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt rece
  • 300 g faina
  • 2 linguri pesmet
  • 100 g zahar
  • un praf sare
  • 250 g capsuni
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 20 g unt pentru uns forma
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu capsuni:

Cernem faina intr-un vas, apoi o amestecam cu zaharul si pesmetul.

Scoatem untul de la frigider, il taiem in cuburi si il adaugam peste ingredientele din vas.

Framantam ingredientele cu varfurile degetelor, pana otținem un aluat nisipos, apoi il dam la frigider pana cand pregatim vasul si capsunile.

Capsunile spalate bine si scurse, le taiem in doua sau in patru.

Ungem forma de copt cu unt si presaram la baza ei un strat subtire de aluat.

Asezam capsunile, presaram zahar vanilat peste ele si le acoperim cu restul de aluat.

Dam vasul la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau pana cand preparatul nostru se rumeneste frumos.

Este de mare efect acest crumble cu capsuni si merita preparat si repetat cat sunt capsuni proaspete pe piata.

Sa va fie de folos!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Crumble cu capsuni, rubarba si fulgi de migdale