Crumble cu mere si mure

de Sidy in Prajituri, 18 Iul 2012 | 1916 vizualizari

 

Crumble este un fel de mancare britanic, care in functie de ingredientele folosite , poate fi facut in doua variante: dulce sau sarat.
Mult mai cunoscuta insa, este versiunea dulce, care poate fi servita cu o crema, un sos sau inghetata...
Un desert rapid si usor si pentru organism.
Promit sa vin in curand si cu varianta sarata.

 

INGREDIENTE

pentru umplutura

  • 4 mere
  • 300 g mure
  • 175 g zahar
  • zeama de la o lamaie

pentru aluat

  • 125 g faina alba
  • 125 g faina din biscuiti
  • 125 g fulgi de cereale
  • 175 g unt rece
  • 55 g zahar
  • un varf de cutit scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu mere si mure:

Incalzim cuptorul la 200 grade C.


Curatam merele, scoatem cotorul si semintele si taiem merele cubulete.Stropim cu zeama de lamaie sa nu se oxideze.


Ungem un vas termorezistent ( eu am pus vasul meu Pyroflam) cu putin unt si punem in el un strat de mere, unul de mure, presaram zaharul si scortisoara, dupa care amestecam.


Intr-un vas mai mare punem faina, faina din biscuitii sfaramati si cuburile de unt rece , scos de la frigider.Framantam untul repede cu faina , doar cu varfurile degetelor, sa nu topim untul, pina se face aluatul ca pesmetul.Adaugam zaharul si fulgii de cereale, amestecam bine toate ingredientele si le punem apoi in vas peste fructe.Cu o lingura nivelam aluatul si dam vasul la copt pentru aproximativ 50 de minute, pina cand fructele sunt coapte.


Lasam sa se raceasca in vas cateva minute, apoi servim cu sos caramel( un lapte condensat l-am fiert in cutie in apa cam o oara jumate, l-am lasat sa se raceasca, apoi l-am amestecat cu lapte rece, putin cate putin) si cu cate un glob de inghetata.


DELICIOS !


Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu mere si mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mirela0911 1

18.07.2012, 17:16

place place

Sim0na 1

18.07.2012, 20:20

Nu am mancat niciodata, dar n-as refuza deloc!

iri_iri 1

18.07.2012, 21:27

pare sa fie bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Mimoza