Cuib de viespi

de rhalooka in Prajituri, 19 Mai 2014 | 8368 vizualizari

 

Acest preparat poate fi servit ca atare sau impreuna cu un pahar cu lapte la micul dejun. Este satios si foarte bun.
Nu prea ma pricep la framantat aluaturi, insa cu perseverenta am reusit sa duc la bun sfarsit aceasta reteta de doua ori pana acum. Sper sa incercati si voi si sa imi spuneti ce impresii aveti.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 1 kg faina
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 3 linguri zahar
  • 100 ml ulei
  • 5 galbenusuri
  • 600 ml lapte
  • 1 lingurita sare

Pentru umplutura:

  • 300 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 100 gr nuci macinate

Pentru sirop:

  • 400 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • esenta de vanilie/ rom
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespi:

Pentru aluat: Se amesteca toate ingredientele, se framanta bine, apoi se lasa la dospit langa o sursa de caldura.

Pentru umplutura: Se mixeaza bine untul cu zaharul pana devine spuma si apoi se adauga nuca. Compozitia nu va fi prea groasa, asa ca nu trebuie sa va speriati de rezultat.

Dupa ce aluatul s-a dospit,il impartim in 2 parti egale.
Intindem cu ajutorul sucitorului o foaie ca de placinta, nu foarte subtire, si adaugam jumatate din crema dupa care rulam totul, ca pe strudel. Dupa ce am realizat "rulada" taiem, cu un cutit foarte bine ascutit, bucati de 5 cm, ca si cand deserul ar fi copt deja.

Repetam procedeul si cu cea de a doua foaie.

Intre timp pregatim cuptorul si tava tapetata cu hartie de copt. Punem bucatie de desert in tava, in "picioare", asfel incat sa vedem umplutura. Lasati o distanta  de 5 cm intre bucati. Le mai lasam in tava sa se dospeasca pentru inca 15 minute dupa care le bagam in cuptorul bine incins.

Pentru sirop:  Se amesteca bine laptele cu zaharul pana cand se topeste si apoi se adauga esenta dorita.
Cand bucatile de aluat au inceput sa se rumeneasca, se scoate tava si se pune omogen sirop peste fiecare "piesa" in parte. Eu folosesc o pensula de silicon. Apoi se da tava din nou la cuptor pentru inca aproximativ 10-15 minute(depinde de cuptor).

 

TIPS-URI

1

Dupa ce puneti siropul, puteti sa mai presarati nuca macinata peste "cuibul de vispi"

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Ina 1

30.07.2014, 22:54

La multi ani!

miki_a 1

30.07.2015, 10:23

La multi ani!!!

mihaelar63 1

30.07.2015, 23:53

La m,ulti ani !!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cuib de viespi ( Pumni )