Cuib de viespi

de MotanLaOale in Prajituri, 22 Dec 2014 | 2074 vizualizari

 

Reteta este cea clasica din Jurcovan. Buna rau, au iesit niste cuiburi de viespoaie, asa mari au crescut. :))))

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 500g faina (550g)
  • 40g drojdie proaspata
  • 40g zahar
  • 50ml ulei
  • 5 galbenusuri
  • 300ml lapte caldut
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 plicuri zahar vanilat (sau esenta rom)
  • coaja rasa de la o lamaie
  • PENTRU UNS
  • 250g Rama mit batter
  • 100g zahar
  • 250g nuca macinata
  • SIROP
  • 200ml lapte
  • 100g zahar
  • 2 pliciri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespi:

Toate ingredientrle trebuie sa fie la temperatura camerei.


Se pune faina amestecata cu sarea intr-un castron si se face o gropita in centru.


In centru se pune drojdia maruntita cu zaharul, doua linguri lapte caldut si se amesteca putin.


Se acopera cu o lingura de faina si se lasa la crescut 10-15 minute. (este maiaua)


Se pun in castron toate ingredientele de la aluat si se framanta un aluat elastic nelipicios.


Se poate pune faina sau lapte in plus pentru a framanta un aluat de consistenta dorita.


Se acopera vasul cu un prosop si se lasa la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul. (30-40 minute)


Se face umplutura amestecand untul cu zaharul pana se inmoaie.


Se intinde aluatul intr-o foaie cat mai dreptunghiulara de 4-5 mm grosime.


Se unge cu amestecul de unt si zahar uniform pe toata suprafata.


Se presara muca macinata pe toata suprafata.


Se ruleaza cat mai strans posibil si se taie bucati de circa 4 cm.


Se strang putin in partea de jos, sa nu iasa untul si nuca, si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu distanta intre ele, deoarece vor creste la copt.


Se mai lasa la crescut 25-30 minute la loc caldut.


Se introduce in cuptorul preancalzit la foc mediu pentru 30-40 minute.


Nu se deschide cuptorul 20 de minute.


Se face siropul fierband laptele cu zaharul 2-3 minute si apoi adaugand zaharul vanilat.


Cand se rumeneste putin se scoate tava si se pune siropul pe fiecare cuib pe toata suprafata.


Se reintroduce in cuptor pentru 10 minute pana prinde o crusta lucioasa pe suprafata.


Se scot din tava si se lasa la racit, daca aveti puterea sa rezistati.


Sunt bune si calde si reci.


Pofta Buna!


 

TIPS-URI

1

Ca sa fie mai usor, intinderea aluatului se poate face jumatate si jumatate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

MotanLaOale 1

15.01.2015, 20:40

Ligia Bxl 1

22.01.2015, 15:26

ce as manca si eu

MotanLaOale 1

22.01.2015, 15:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!