Cuib de viespi

de MotanLaOale in Prajituri, 22 Dec 2014 | 2325 vizualizari

 

Reteta este cea clasica din Jurcovan. Buna rau, au iesit niste cuiburi de viespoaie, asa mari au crescut. :))))

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 500g faina (550g)
  • 40g drojdie proaspata
  • 40g zahar
  • 50ml ulei
  • 5 galbenusuri
  • 300ml lapte caldut
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 plicuri zahar vanilat (sau esenta rom)
  • coaja rasa de la o lamaie
  • PENTRU UNS
  • 250g Rama mit batter
  • 100g zahar
  • 250g nuca macinata
  • SIROP
  • 200ml lapte
  • 100g zahar
  • 2 pliciri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespi:

Toate ingredientrle trebuie sa fie la temperatura camerei.


Se pune faina amestecata cu sarea intr-un castron si se face o gropita in centru.


In centru se pune drojdia maruntita cu zaharul, doua linguri lapte caldut si se amesteca putin.


Se acopera cu o lingura de faina si se lasa la crescut 10-15 minute. (este maiaua)


Se pun in castron toate ingredientele de la aluat si se framanta un aluat elastic nelipicios.


Se poate pune faina sau lapte in plus pentru a framanta un aluat de consistenta dorita.


Se acopera vasul cu un prosop si se lasa la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul. (30-40 minute)


Se face umplutura amestecand untul cu zaharul pana se inmoaie.


Se intinde aluatul intr-o foaie cat mai dreptunghiulara de 4-5 mm grosime.


Se unge cu amestecul de unt si zahar uniform pe toata suprafata.


Se presara muca macinata pe toata suprafata.


Se ruleaza cat mai strans posibil si se taie bucati de circa 4 cm.


Se strang putin in partea de jos, sa nu iasa untul si nuca, si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu distanta intre ele, deoarece vor creste la copt.


Se mai lasa la crescut 25-30 minute la loc caldut.


Se introduce in cuptorul preancalzit la foc mediu pentru 30-40 minute.


Nu se deschide cuptorul 20 de minute.


Se face siropul fierband laptele cu zaharul 2-3 minute si apoi adaugand zaharul vanilat.


Cand se rumeneste putin se scoate tava si se pune siropul pe fiecare cuib pe toata suprafata.


Se reintroduce in cuptor pentru 10 minute pana prinde o crusta lucioasa pe suprafata.


Se scot din tava si se lasa la racit, daca aveti puterea sa rezistati.


Sunt bune si calde si reci.


Pofta Buna!


 

TIPS-URI

1

Ca sa fie mai usor, intinderea aluatului se poate face jumatate si jumatate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

MotanLaOale 1

15.01.2015, 20:40

Ligia Bxl 1

22.01.2015, 15:26

ce as manca si eu

MotanLaOale 1

22.01.2015, 15:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Cuib de viespi cu nuca si scortisoara