Cuiburi de viespi cu cocos si ciocolata

de Nadyne in Dulciuri, 21 Oct 2016 | 4960 vizualizari

 

  Sunt delicioase, parfumate, insiropate... 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • 600 - 650 g faina
  • 1pliculet drojdie uscata (10g)
  • 5 galbenusuri
  • 50 ml ulei
  • 300 ml lapte coaja rasa de lamaie un praf de sare
  • Ingrediente crema de unt:
  • 100 g zahar
  • 250 g unt cu 82% grasime esenta de vanilie
  • Ingrediente umplutura:
  • 100 g fulgi de cocos
  • 1 punguta pepite de ciocolata neagra
  • Ingrediente sirop:
  • 150 ml lapte
  • 150 g zahar esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuiburi de viespi cu cocos si ciocolata:

     Toate ingredientele pentru aluat (intai cele lichide, pentru a nu intra drojdia in contact cu ele), care trebuie sa fie la temperatura camerei, se pun in vasul robotului de bucatarie sau in cuva masinii de paine si se framanta un aluat neted, care nu se lipeste de maini. Se acopera si se lasa la dospit circa o ora.

      Crema de unt se prepara amestecand zaharul foarte bine cu untul moale (nu topit).

    Aluatul dospit se imparte in doua. Din fiecare bucata de aluat, intindem cate o foaie dreptunghiulara, groasa de 3- 4 mm, pe care o ungem cu jumatate din crema de unt, apoi presaram fulgii de cocos si pepitele de ciocolata.

     Rulam strans si taiem bucati de 4-5 cm, pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

      Lasam rulourile la dospit in tava o jumatate de ora, apoi dam la cuptor, preincalzit la 180 grade.

      Preparam si siropul: laptele se fierbe cu zaharul pana se topeste cel din urma, apoi adaugam esenta de vanilie.

       Dupa 25 minute, scoatem rulourile si pe fiecare punem cate o lingura de sirop (daca ne mai ramane, il turnam printre rulouri).

       Mai lasam la cuptor 10-15 minute, apoi se scot si se lasa la racit.

       Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi de viespi cu cocos si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede