Cuiburi de viespi cu cocos si ciocolata

de Nadyne in Dulciuri, 21 Oct 2016 | 631 vizualizari

 

  Sunt delicioase, parfumate, insiropate... 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • 600 - 650 g faina
  • 1pliculet drojdie uscata (10g)
  • 5 galbenusuri
  • 50 ml ulei
  • 300 ml lapte coaja rasa de lamaie un praf de sare
  • Ingrediente crema de unt:
  • 100 g zahar
  • 250 g unt cu 82% grasime esenta de vanilie
  • Ingrediente umplutura:
  • 100 g fulgi de cocos
  • 1 punguta pepite de ciocolata neagra
  • Ingrediente sirop:
  • 150 ml lapte
  • 150 g zahar esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuiburi de viespi cu cocos si ciocolata:

Toate ingredientele pentru aluat (intai cele lichide, pentru a nu intra drojdia in contact cu ele), care trebuie sa fie la temperatura camerei, se pun in vasul robotului de bucatarie sau in cuva masinii de paine si se framanta un aluat neted, care nu se lipeste de maini. Se acopera si se lasa la dospit circa o ora.


Crema de unt se prepara amestecand zaharul foarte bine cu untul moale (nu topit).


Aluatul dospit se imparte in doua. Din fiecare bucata de aluat, intindem cate o foaie dreptunghiulara, groasa de 3- 4 mm, pe care o ungem cu jumatate din crema de unt, apoi presaram fulgii de cocos si pepitele de ciocolata.


Rulam strans si taiem bucati de 4-5 cm, pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.


Lasam rulourile la dospit in tava o jumatate de ora, apoi dam la cuptor, preincalzit la 180 grade.


Preparam si siropul: laptele se fierbe cu zaharul pana se topeste cel din urma, apoi adaugam esenta de vanilie.


Dupa 25 minute, scoatem rulourile si pe fiecare punem cate o lingura de sirop (daca ne mai ramane, il turnam printre rulouri).


Mai lasam la cuptor 10-15 minute, apoi se scot si se lasa la racit.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi de viespi cu cocos si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

24.10.2016, 17:02

gustoase!

noiinbucatarie 1

24.10.2016, 19:05

Nadyne 1

24.10.2016, 19:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12510 puncte

RODIMUR

7480 puncte

AlexTeacher

7000 puncte

Constelatialeu

6830 puncte

Oana

6230 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pere si branza

de oanapl 5

ieri la 23:14

Aperitiv clatite cu dovlecei si branza

de Rocsi 9

ieri la 21:25

Desert prajitura cu branza dulce, lamaie si lapte auriu

de RuxyRux 9

ieri la 21:24

RETETA RECOMANDATA
Aluat de foietaj