Cum se face maioneza

de Bucataras in Clasice, 18 Oct 2016 | 832 vizualizari

 

Oricine trebuie sa stie sa faca o maioneza buna, care nu se taie. Desi multi o fac cu telul ca sa nu se taie, merge foarte bine si cu mixerul, doar ca trebuie sa incepi pe viteza mica si sa pui uleiul putin cate putin.
 

 

INGREDIENTE

  • Galbenus de ou crud – 1 buc
  • Galbenus de ou fiert – 1 buc
  • Mustar simplu – 1 lingura
  • Sucul de la o jumatate de lamaie
  • Sare dupa gust
  • Ulei vegetal cat cuprinde (in functie de cat de multa doriti sa faceti)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face maioneza:

Incepe prin a pune intr-un bol galbenusul crud si galbenusul fiert, atentie sa nu fie fiert foarte tare pentru ca nu se sfaramiteaza bine si uneori mai raman bucati intregi. Adauga si mustarul, un praf de sare si sucul de la jumatate de lamaie.



Incepe sa bati ingerdientele pe viteza mica a mixerului si hidrateaza cu ulei putin cate putin, ca sa il incorporezi bine. Maioneza o sa se deschida la culoare. Continua sa adaugi ulei in functie de cat de multa maioneza vrei sa faci. E gata cand e destul de ferma sa stea in tel.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

RuxyRux 1

18.10.2016, 22:24

Am invatat sa fac maioneza cu muuuulti ani in urma la scoala ...erau cursuri de gatit....acum din pacate nu mai exista....
Nu pot manca maioneza facuta cu ou crud, si din acest motiv nu mananc decat daca o fac eu. O prepar numai cu galbenusuri fierte..unul moale, unul mai tare...iese grozav...si cum am in plan salata de beauf curand...fac si maioneza clar!

mihaelar63 1

19.10.2016, 00:18

Stie Bucatarasul !!! Asa se prepara corect maioneza
Am mancat in ultima vacanta [ si asta in fiecare seara , nu ma mai saturam ] o senzationala salata de varza rosie cu maioneza . Doar ca maioneza parea foarte usoara . Am studiat mai multe retete si am ajuns la concluzia ca ingredientul secret era... laptele

Rocsi 1

19.10.2016, 20:56

Exact asa o fac si eu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
''Sos'' de maioneza la minut