Cupcakes cu ciocolata alba

de Camelya in Dulciuri, 22 Ian 2016 | 1526 vizualizari

 

Nicio zi fără ciocolată! 

 

INGREDIENTE

  • 240 g făină
  • 150 g zahăr
  • 3 oua
  • 1 linguriță zahăr vanilat
  • 80 ml lapte
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • Crema ganache:
  • 200 g ciocolată albă
  • 100 ml frișcă lichidă
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu ciocolata alba:

Mai intai pregatim compoziția pentru cupcakes. Într-un bol punem untul moale, zahărul vanilat si zahărul. Mixam până se încorporează bine. Adăugăm ouăle, Mixăm dupa fiecare ou. Încorporăm bine. Adăugăm esența de vanilie, mixam iar apoi adăugăm si făina. Cernem cate 1 lingură de făină și mixăm dupa fiecare lingură. Dupa ce punem aproximativ jumătate din cantitatea de făină adăugam puțin lapte si mixăm. Cernem ușor și restul de făină iar apoi adăugăm sarea si praful de copt. Turnăm restul de lapte și omogenizăm bine. Într-o tavă pentru cupcakes așezăm hartiuțele de copt. Punem in fiecare hartiuța câte 2 linguri de aluat. Introducem tava in cuptorul preîncalzit și o lăsăm timp de 15-20 de minute la 180 grade C.


Între timp ne ocupăm de crema ganache.


Tocăm ciocolata in bucățele mărunte. Într-o oală mică punem 100 ml frișcă lichidă. Când a început sa fiarbă, tragem oala de pe foc și adăugăm bucățelele de ciocolată. Amestecăm continuu până se topește ciocolata. Lăsăm la frigider până se racește și se întărește puțin. Scoatem crema din frigider și o mixăm până se transformă într-o crema deschisă la culoare. O mai lăsăm 5-6 minute în frigider iar apoi cu un poș ornăm brioșele. Sunt delicioase!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Camelya 1

25.01.2016, 18:23

Multumesc frumos Gicuta!

Zamfira 1

02.02.2016, 11:39

Camelya 1

17.02.2016, 10:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Muffins cu vişine (reţetă de post)