Cupcakes cu crema de visine

de T I M E A in Prajituri, 13 Mar 2013 | 4018 vizualizari

 

Sunt frumoase, motate si gustoase. Ce altceva sa va mai spun de ele...hmmm... imi place sa le fac si normal ca am o placere deosebita sa le si mananc :)) . Iar bucuria mea e maxima pentru ca am inca multe fructe congelate si inca mai pot face diverse bunatati dulci.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 gr unt topit
  • 200 gr faina
  • 140 gr zahar
  • 6 linguri lapte caldut
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • un varf de sare
  • Crema:
  • 200 gr visine congelate (cantarite cu samburi))
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite amidon
  • 200 gr fisca lichida indulcita
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu crema de visine:

Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam inca 3-4 minute. Turnam untul topit caldut si apoi laptele caldut, mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt.


Asezam hartiile pentru briose in tava speciala pentru briose si umplem egal fiecare forma.


Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 23-25 minute. Facem testul cu scobitoarea.


Scoatem din cuptor si lasam la racit.


Crema:


Scoatem samburii de la visine si pasam visinele in blender.


Turnam visinele pasate intr-un vas care urmeaza a fi pus pe foc impreuna cu cele 2 linguri de zahar.


Lasam pe foc pana se topeste zaharul si fierbe cateva minute.


Amidonul il amestecam cu un pic de apa rece, adaugam putin din sosul de visine si apoi il turnam in sos amestecand pana se ingroasa.


Lasam sa se raceasca complet.


Separat mixam frisca pana devine spuma.


Adaugam peste frisca jeleul de visine si mixam cu mixerul pe treapta mica pana se omogenizeaza.


Cu spritul pentru ornat imbracam frumos fiecare cupcake cu un strat generos de crema de visine.

 

TIPS-URI

1

In loc de visine se pot folosi orice alte fructe aromate proaspete sau congelate

2

Briosele se pot coace si in forme de silicon

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu crema de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

T I M E A 1

16.03.2013, 10:07

multumesc iqphantom

Krystyan Trendy 1

27.11.2013, 16:16

ce bunatate !

Giana 1

25.05.2014, 16:30

Minunate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Iaurt înghețat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveți în casă!

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Briose cu budinca de vanilie