Cupcakes cu fructe de padure si frosting de mascarpone

de Brindusa in Prajituri, 24 Mar 2012 | 3869 vizualizari

 

Cum asta vara am fost foarte prevazatoare si am umplut congelatorul cu fructe de padure, am ajuns sa nu stiu ce sa mai fac din ele :)). De data asta le-am facut suc si le-am pus in cupcakes. Daca ati sti ce culoare mov frumoasa aveau prajiturelele astea inainte de coacere, si cu ce dezamagitor maro - negru le-am scos dupa .... Prin urmare, daca vreti ca interiorul sa ramana mov, nu incercati cu fructe de padure! Dar, daca nu tineti seama de aspectul interior, gustul e foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt, moale
  • 150 ml suc de fructe de padure
  • 50 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 300 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 100 g ciocolata amaruie, taiata mic

Pentru crema:

  • 200 g mascarpone
  • 5- 6 linguri zahar pudra
  • colorant alimentar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu fructe de padure si frosting de mascarpone:


  • Amesteca bine faina cu praful de copt

  • Amesteca sucul de fructe cu laptele

  • Incalzeste cuptorul la 180 C

  • Mixeaza untul cu zaharul cateva minunte, pana se formeaza o crema. Adauga ouale pe rand, amestecand putin dupa fiecare.

  • Pune 1/2 din amestecul de faina si amesteca numai pana se incorporeaza. Pune lichidele, apoi restul de faina amestecand dupa fiecare (nu prea mult, ca sa nu se ridice prajiturelele prea mult la copt). In final amesteca usor si ciocolata.

  • Pune coca in hartii speciale, in tavi speciale si coace-le 15 minute la 180 C

  • Scoate-le pe un gratar de fier si lasa-le sa se raceasca bine.

  • Pentru frosting amesteca mascarpone cu zahar, apoi coloreaz-o cum iti place. Orneaza prajiturelele cand sunt complet racite.

  • Pastreaza-le la frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu fructe de padure si frosting de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Brindusa 1

26.01.2013, 14:15

multumesc

diaconta 1

26.01.2013, 22:00

La multi ani

Brindusa 1

27.01.2013, 15:30

multumesc, Dia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca si crema cu mascarpone