Cupcakes cu merisoare si glazura

de Dana_Retetegg in Dulciuri, 13 Ian 2014 | 2872 vizualizari

 

Combinatia cu merisoare a urcat imediat in topul meu, la favorite ... gustul dulce-acrisor e divin.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua,
  • 6 linguri de ulei,
  • 10 linguri lapte,
  • 10 linguri de zahar,
  • 14 linguri faina,
  • 1 praf de copt,
  • 1/2 esenta de rom,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • coaja de la o jumatate de lamaie,
  • 1 ciocolata cu lapte,
  • 100 g merisoare,
  • putina nuca macinata,
  • un praf de sare.
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu merisoare si glazura:

Trebuie sa tinem cel putin o ora toate ingredientele la temperatura camerei pentru un rezultat cat mai bun.  

Ouale se separa si albusurile se bat mai intai spuma cu un praf de sare. Apoi se pune zaharul si zaharul vanilat treptat si se mixeaza pana cand devin consistente si nu se varsa daca intoarcem castronul :D  

Se adauga peste ele galbenusurile, apoi uleiul, laptele si se mixeaza.  

Incepem apoi sa punem faina, cate 1 - 2 linguri si mixam bine. Adaugam si praful de copt.  

La final punem merisoarele, coaja de lamaie si mai amestecam putin cu o spatula, nu cu mixerul.  

In formele pt cupcakes asezam hartiutele pt copt si le umplem 3/4 cu aluat.  

Punem tava la cuptorul preincalzit la foc mic, timp de maxim 20 de minute.  

Dupa primele 10 min ele deja se umfla, iar in urmatoarele 10 min prind o culoare rumenie frumoasa.  

Este bine sa nu deschidem cuptorul in primele 10 min, dar apoi trebuie sa le supraveghem, sa nu cumva sa se arda, in functie de flacara cuptorului vostru.  

Se scot usor din tava cu ajutorul unei manusi de bucatarie si se aseaza pe o alta tava normala sau pe un gratar sa se raceasca.  

Glazura o pregatim simplu din ciocolata topita pe bain marie cu putina esenta de rom.  

O punem calda peste cupcakes-urile care s-au racit intre timp. Mai presaram putina nuca macinata deasupra si gata desertul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu merisoare si glazura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Muffins- rețetă de bază