Rulada cu foi de napolitana, biscuiti si rahat

de Constelatialeu in Dulciuri, 24 Sep 2015 | 21105 vizualizari

 

Un fel de salam de biscuiti cu imbracaminte .....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg biscuiti populari
  • 1 kg rahat colorat
  • 1/2 kg zahar
  • 150 g ciocolata cu alune
  • 100 g cacao
  • 150 g stafide
  • 750 g margarina rama
  • 300 ml apa
  • 1 fiola cu esenta de rom
  • foi de napolitana
  • lapte pentru inmuiat foile de napolitana
  • celofan
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu foi de napolitana, biscuiti si rahat:

Mai intai taiem rahatul cubulete mici. Intr-un castron mai mare pisam biscuitii, in bucatele mai micute, adaugam rahatul taiat si stafidele, amestecam bine. Intr-o oala punem zaharul, cacaoa, ciocolata taiata bucatele si apa, punem cratita pe foc si amestecam pana incepe sa dea in clocot si s-a topit ciocolata. Tragem cratita de pe foc, adaugam esenta de rom si margarina taiata cubulete,amestecam pana se topeste margarina.Turnam amestecul peste biscuiti, omogenizam si lasam putin sa se raceasca.

Asezam o folie de celofan punem din compozitia facuta, rulam si formam un salam. Eu am facut 5 bucati, cate foi de napolitana am avut. Lasam la frigider pana a doua zi. A doua zi luam foaia de napolitana o asezam pe blatul de lucru si turnam lapte peste, nu foarte mult,suficient cat sa se inmoaie foaia sa o putem rula. Lasam sa intre laptele in foaia de napolitana cca 15 min, apoi desfacem salamul din folia de celofan o asezam pe foaia de napolitana si incepem sa rulam, apoi asezam sulul format peste folie de celofan rulam strans si strangem la capete, lasam cateva ore sa se prinda foaia de napolitana apoi portionam cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte. Se poate glazura cu ciocolata topita....

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu foi de napolitana, biscuiti si rahat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti nasturei