Rulada cu foi de napolitana, biscuiti si rahat

de Constelatialeu in Dulciuri, 24 Sep 2015 | 6646 vizualizari

 

Un fel de salam de biscuiti cu imbracaminte .....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg biscuiti populari
  • 1 kg rahat colorat
  • 1/2 kg zahar
  • 150 g ciocolata cu alune
  • 100 g cacao
  • 150 g stafide
  • 750 g margarina rama
  • 300 ml apa
  • 1 fiola cu esenta de rom
  • foi de napolitana
  • lapte pentru inmuiat foile de napolitana
  • celofan
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu foi de napolitana, biscuiti si rahat:

Mai intai taiem rahatul cubulete mici. Intr-un castron mai mare pisam biscuitii, in bucatele mai micute, adaugam rahatul taiat si stafidele, amestecam bine. Intr-o oala punem zaharul, cacaoa, ciocolata taiata bucatele si apa, punem cratita pe foc si amestecam pana incepe sa dea in clocot si s-a topit ciocolata. Tragem cratita de pe foc, adaugam esenta de rom si margarina taiata cubulete,amestecam pana se topeste margarina.Turnam amestecul peste biscuiti, omogenizam si lasam putin sa se raceasca.


Asezam o folie de celofan punem din compozitia facuta, rulam si formam un salam. Eu am facut 5 bucati, cate foi de napolitana am avut. Lasam la frigider pana a doua zi. A doua zi luam foaia de napolitana o asezam pe blatul de lucru si turnam lapte peste, nu foarte mult,suficient cat sa se inmoaie foaia sa o putem rula. Lasam sa intre laptele in foaia de napolitana cca 15 min, apoi desfacem salamul din folia de celofan o asezam pe foaia de napolitana si incepem sa rulam, apoi asezam sulul format peste folie de celofan rulam strans si strangem la capete, lasam cateva ore sa se prinda foaia de napolitana apoi portionam cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte. Se poate glazura cu ciocolata topita....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu foi de napolitana, biscuiti si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Andreea Caroline 1

25.09.2015, 14:18

RuxyRux 1

25.09.2015, 19:39

Ah, ce buuuna prajiturica!

Panacris 1

21.05.2016, 21:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema caramel si cocos