Cupcakes cu morcovi

de adriana65 in Prajituri, 28 Mar 2013 | 3484 vizualizari

 

În aşteptarea primăverii, dar şi a sărbătorilor Pascale catolice care tocmai se anunţă, vă propun aceste cupcakes cu morcovi numai bune de savurat lângă cafea în dimineaţile de sărbătoare.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru 15 bucăţi: 

  • 225 g făină 
  • 1 linguriţă praf de copt 
  • 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu 
  • 3/4 linguriţă sare 
  • 1/4 linguriţă scorţişoară 
  • 1/2 linguriţă ghimbir ras 
  • 1/4 linguriţă pudră de nucşoară
  • 320 g morovi raşi 
  • 170 g unt topit 
  • 200 g zahăr brun 
  • 1 ou mare 
  • 2 linguri iaurt 
  • 1/4 linguriţă extract de vanilie ( sau esenţă de vanilie)

Ingrediente pentru cremă: 

  • 250 g mascarpone 
  • 50 g unt moale
  • 125 g zahăr pudră 
  • 1 1/2 linguriţă extract de vanilie (sau esenţă) 
  • 1 lingură coajă rasă de portocală
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu morcovi:

Intr-un castron se amestecă ingredientele uscate: făină, praf de copt, bicarbonat, sare, scorţişoară, nucşoară. 

În alt castron se amestecă ingredientele umede: untul topit, zahăr brun, ou, iaurt şi vanilie.

Morcovii se amestecă cu răzătura de ghimbir. Se încorporează în ingredientele umede apoi se adaugă, pe rând, câte 3-4 linguri ingrediente uscate amestecând continuu până la terminarea amestecului de ingrediente uscate. Aluatul obţinut se împarte în tava de brioche tapetată cu hârtii speciale.

Tava se dă la cuptor pentru 30 - 35 minute la 200 grade. 

Pentru cremă se mixează untul cu zahărul pudră până devine spumos. Se adaugă crema mascarpone, vanilia şi coaja rasă de portocale. Cu ajutorul unei linguriţe se repartizează crema pe fiecare prăjituricăSunt aspectoase şi aromate, simplu si rapid de preparat. 

Mulţumesc celor de la pbs.food implicit a bucătarului "dulce" Jhon Barricelli.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu morcovi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cupcakes cu merisoare si crema de vanilie