Cupcakes cu rahat

de Catalina L in Dulciuri, 3 Apr 2015 | 1730 vizualizari

 

Rahatul sau "rahatul turcesc" este un sortiment de dulciuri originar din Turcia făcut din zahăr, arome alimentare și amidon.
În țara de origine, acest produs este cunoscut sub numele de lokum [loˈkum] sau (arhaic) ca rahat lokum, fiind un produs foarte popular în tot spațiul balcanic. Rahatul are o consistență similară cu a jeleului, fiind însă mai solid, mai lipicios și mai opac. În România a fost introdus în secolul al XVIII-lea, alături de bragă, nugă și baclava, întâi prin intermediul Fanarioților, negustorilor din Levant și Constantinopol, devenind apoi unul din produsele caracteristice pentru bâlciurile și târgurile muntene de secol XVIII-XIX.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 70 gr zahar
  • 10 cl de lapte
  • 7 cl ulei
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 50 gr rahat
  • arome ( coaja de lamaie, vanilie)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu rahat:

Am folosit aceeasi bază ca si pentru Prajitura cu cirese sau Chec cu fructe in sirop.....


Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul cu mixerul pana devin spumoase. Se adauga alternand uleiul si laptele, amestecand in continuare.


Se adauga faina, praful de copt si aromele si se mixeaza bine.

Se taie rahatul in bucatele mici.


Se incorporeaza 2/3 din cantitatea de rahat in compozitie si se amesteca.

Umplem pe jumatate formele de cupcake cu compozitie. Presarati deasupra rahatul care a ramas.


Dam la cuptor pentru 20 de minute. Verificam cu o scobitoare daca sunt coapte.


Se decoreaza cu zahar pudra sau nuca de cocos.


Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Catalina L 1

03.04.2015, 20:27

miki_a 1

04.04.2015, 09:41

Imi place ce ai facut!

Rocsi 1

04.04.2015, 20:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4637 puncte

mirela0911

3047 puncte

 Adi

3000 puncte

Catalina L

2876 puncte

mihaelar63

2819 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Focaccia cu masline

pe 14.09 la 15:44

Prajiturele whoopie

pe 14.09 la 15:29

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta ( de post )