Cupcakes cu rahat

de Catalina L in Dulciuri, 3 Apr 2015 | 994 vizualizari

 

Rahatul sau "rahatul turcesc" este un sortiment de dulciuri originar din Turcia făcut din zahăr, arome alimentare și amidon.
În țara de origine, acest produs este cunoscut sub numele de lokum [loˈkum] sau (arhaic) ca rahat lokum, fiind un produs foarte popular în tot spațiul balcanic. Rahatul are o consistență similară cu a jeleului, fiind însă mai solid, mai lipicios și mai opac. În România a fost introdus în secolul al XVIII-lea, alături de bragă, nugă și baclava, întâi prin intermediul Fanarioților, negustorilor din Levant și Constantinopol, devenind apoi unul din produsele caracteristice pentru bâlciurile și târgurile muntene de secol XVIII-XIX.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 70 gr zahar
  • 10 cl de lapte
  • 7 cl ulei
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 50 gr rahat
  • arome ( coaja de lamaie, vanilie)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu rahat:

Am folosit aceeasi bază ca si pentru Prajitura cu cirese sau Chec cu fructe in sirop.....


Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul cu mixerul pana devin spumoase. Se adauga alternand uleiul si laptele, amestecand in continuare.


Se adauga faina, praful de copt si aromele si se mixeaza bine.

Se taie rahatul in bucatele mici.


Se incorporeaza 2/3 din cantitatea de rahat in compozitie si se amesteca.

Umplem pe jumatate formele de cupcake cu compozitie. Presarati deasupra rahatul care a ramas.


Dam la cuptor pentru 20 de minute. Verificam cu o scobitoare daca sunt coapte.


Se decoreaza cu zahar pudra sau nuca de cocos.


Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Catalina L 1

03.04.2015, 20:27

miki_a 1

04.04.2015, 09:41

Imi place ce ai facut!

Rocsi 1

04.04.2015, 20:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac