Curcan la cuptor

de silvi0ara in Curcan, 2 Ian 2011 | 5715 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 curcan de aproximativ 5 kg
  • 100g unt la temperatura camerei
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 2 crengute cimbru,cu frunzele tocate marunt
  • 3 cepe taiate in sferturi
  • 1 morcov mai maricel taiat rondele
  • 1 telina mai micuta taiata rondele
  • 10-15 prune uscate si afumate
  • 2-3 mere taiate in sferturi
  • 1 portocala taiata sferturi
  • 1 pahar vin rosu sau alb
  • 1 pahar apa

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan la cuptor:

Se incalzeste cuptorul la 180gC.Curcanul se spala si se culeg toti fulgii de pe el,apoi se sterge bine cu prosoape de hartie.


Se amesteca untul cu coaja rasa de la citrice si cu verdeata,apoi se asezoneasa cu sare si piper. Se introduc usor degetele sub pielea curcanului,i ncepand de la gat, desprinzand pielea de pe piept si pulpele superioare. Se intinde untul sub piele, impigandu-l cat de departe se poate,apoi se se netezeste pielea la loc.Se pune apoi inauntrul curcanului mere, portocala si cateva prune. In tava punem legumele taiate, mere, prune, iar deasupra asezam curcanul care se unge cu putin ulei si se presara cu sare si piper.


Turnam un pahar de apa si unul de vin,apoi acoperim totul cu o folie de aluminiu. Pentru un curcan de 5kg timpul de coacere este de apoximativ 4 ore. Cu 30 de minute inainte sa fie gata,se scoate din cuptor se ia folia de aluminiu se mai unge cu zeama din tava si se lasa sa se rumeneasca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

marieta 1

26.12.2011, 21:31

bunnnn bunnn!!!!!!

alinutzika 1

26.12.2011, 22:33

ioiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii................

silvi0ara 1

03.01.2012, 12:39

Multumesc,va pup.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi, curcan si ciuperci