Curcan marinat cu citrice

de mihaelar63 in Curcan, 4 Dec 2014 | 2106 vizualizari

 

Daca doresti friptura delicioasa de curcan la cuptor , cea mai potrivita metoda este marinarea cu citrice . Poti folosi lamai , mandarine , portocale , limeta .

 

INGREDIENTE

  • Carne de curcan [1.5 kg spate ]
  • 1 lamie -zeama
  • 2 clementine
  • 2 linguri untura curcan
  • 6 catei usturoi
  • ierburi de Provence[cimbru,rozmarin,maghiran,busuioc,oregano]
  • fulgi de chilli
  • ardei iute verde
  • frunzulite oregano
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan marinat cu citrice:

Se amesteca untura de curcan cu zeama de la o lamaie si de la o clementina , ierburi de Provence , fulgi de chilli , sare si usturoi curatat si zdrobit .


Bucatile de spate de curcan curatat si spalat se ung cu acest mix si se lasa sa stea la rece minimum 2 ore .


Se transfera carnea intr-o tava , se impacheteaza in folie de aluminiu sau hartie si se da o ora la cuptorul incins .


Dupa o ora se indeparteaza folia si se incearca carnea daca este patrunsa .


Se stropeste carnea cu grasimea formata si se mai lasa 5-10 minute sa se rumeneasca .


Decorati friptura cu felii de citrice , ardei iute si frunzulite verzi de oregano sau busuioc .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan marinat cu citrice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Rocsi 1

05.12.2014, 22:35

Arata super

Retete cu Margareta Cismasiu 1

17.12.2014, 22:38

minunata

tanyapatap 1

24.12.2014, 18:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Curcan cu mazare -la tava