Curcubeu de turta dulce

de Valclaudia in Dulciuri, 20 Dec 2015 | 2658 vizualizari

 

pentru Mos Craciun

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina alba
  • 200 gr. zahar tos
  • 50 gr. unt gras la temperatura camerei
  • 150 ml apa
  • 1 ou mare de casa
  • un praf de sare de Himalaya
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 plic amestec de condimente pentru vin fiert
  • 1 lingurita seminte de anason
  • 1 varf de cutit piper negru macinat
  • 1 varf de cutit nucsoara macinata
  • 1 albus
  • un praf de sare
  • 100 gr. zahar pudra vanilat
  • 2 linguri apa calda/fierbinte
  • bombonele colorate din zahar
  • cristale de colorate de zahar
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcubeu de turta dulce:

Punem zaharul la foc mic intr-o craticioara, il caramelizam si adaugam apa cu foarte mare grija, apoi lasam pe foc pana obtinem siropul.

Lasam la racit, apoi adaugam untul, oul,sarea, piperul,nucsoara,bicarbonatul de sodiu, amestecul de condimente pentru vin fiert.

Omogenizam, apoi adaugam faina si obtinem un aluat elestic.

Dam aluatul la rece pentru cel putin o ora.

Scoatem aluatul de la frigider, preincalzim cuptorul la 180 grade, asezam folie de teflon sau hartie de copt in doua tavi.

Impartim aluatul in doua, apoi rulam cele doua parti sub forma de suluri, vezi foto.

Presaram bombonelele colorate pe masa de lucru, apoi presam aluatul peste ele rulandu-l, obtinand astfel cele doua suluri colorate pe care le vom portiona apoi in rondele de 1/2cm.

Asezam feliile astfel obtinute in tavi lasand distanta intre ele pentru ca vor creste in timpul coptului.

Dam tavile la cuptor, folosim functia de coacere cu ventilatie pentru15 minute.

Scoatem turta dulce din cuptor si o lasam la racit.

Batem spuma albusul cu praful de sare si zaharul pudra, la final adaugam 2 linguri de apa fierbinte.

Cu aceasta glazura ungem turta dulce, apoi presaram cristale colorate de zahar.

Lasam sa se intareasca glazura, apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcubeu de turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

MOKUSKA 1

20.12.2015, 22:18

Gherca Daniela 1

21.12.2015, 09:52

frumusele!

mihaelar63 1

11.01.2016, 12:19

eu mai zic ,, Turta dulce , mult aduce !!! ""

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri "Nuci umplute"