Curry de curcan cu cardamon negru

de Sidy in Curcan, 13 Oct 2011 | 4085 vizualizari

 

Desi se folosesc multe ingrediente, acest curry este usor de preparat, iar rezultatul final este deosebit de aromat si de gustos. Cardamomul negru este un condiment specific bucatariei indiene; aroma sa este puternica, cu o usoara nuanta camforata -spunea Radu Popovici despre aceasta minunata reteta a lui...

 

INGREDIENTE

  • 500g carne curcan 
  • 1 ceapa mare
  • 1 ceapa medie
  • 5 cm ghimbir
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 ardei iute rosu
  • 200 ml apa
  • 2 linguri ulei fl.soarelui
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura boabe cardamom
  • 1 lingurita chimion macinat
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 4 linguri iaurt
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 1 lingurita garam masala
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • verdeata pentru ornat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curry de curcan cu cardamon negru:

Ceapa mare se taie grosier.

Ghimbirul se curata si se toaca marunt la fel ca si usturoiul.

Ardeiul iute se taie rondele subtiri.

Toate aceste ingrediente la dam prin blender impreuna cu sarea necesara si 2 linguri de apa, pina se obtine o pasta omogena.

Carnea fara pielita si taiata cuburi se pune intr-un castron impreuna cu aceasta pasta; se amesteca si se lasa la rece (acoperit cu folie)peste noapte sau macar pentru cateva ore.

Incalzim un wok( sau alta tigaie) pe fracara medie , adaugam uleiul si lasam sa se incinga.

Apoi punem cardamomul( eu nu am avut negru) si scortisoara macinata la prajit cateva secunda.

Ceapa medie o tocam marunt , o adaugam in tigaie si o lasam la sotat 5 minute.

Punem chimionul si coriandrul, amestecam si luam apoi de pe foc pina amestecam iaurtul.

Punem din nou pe foc si adaugam pasta de tomate, amestecand vreo 2 minute sa dea in clocot.

Acum punem cuburile de carne cu marinada cu tot si le gatim 5 minute amestecand sa nu se prinda de fundul tigaii.

Turnam apa si adaugam garam masala; se da in clocot si se fierbe 15-20 de minute pina se patrunde carnea si se ingroasa sosul.

Luam tigaia de pe foc , adaugam zeama de lamaie, amestecam si asezonam daca mai e cazul.

Servim curry-ul cu orez ornat cu frunze tocate.

O mancare foarte gustoase ce se prepara in timp scurt.

Savurati !

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Curry de curcan cu cardamon negru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (11)

MIUTA 1

13.10.2011, 21:47

Foarte bun,imi place

danakarin 1

13.10.2011, 22:05

foarte bun! am salvat-o !

Angelina_Elena 1

13.10.2011, 22:26

foarte buna mancarica

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de curcan cu sos de rodii