Curry de curcan cu cardamon negru

de Sidy in Curcan, 13 Oct 2011 | 2550 vizualizari

 

Desi se folosesc multe ingrediente, acest curry este usor de preparat, iar rezultatul final este deosebit de aromat si de gustos. Cardamomul negru este un condiment specific bucatariei indiene; aroma sa este puternica, cu o usoara nuanta camforata -spunea Radu Popovici despre aceasta minunata reteta a lui...

 

INGREDIENTE

  • 500g carne curcan 
  • 1 ceapa mare
  • 1 ceapa medie
  • 5 cm ghimbir
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 ardei iute rosu
  • 200 ml apa
  • 2 linguri ulei fl.soarelui
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura boabe cardamom
  • 1 lingurita chimion macinat
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 4 linguri iaurt
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 1 lingurita garam masala
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • verdeata pentru ornat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curry de curcan cu cardamon negru:

Ceapa mare se taie grosier.


Ghimbirul se curata si se toaca marunt la fel ca si usturoiul.


Ardeiul iute se taie rondele subtiri.


Toate aceste ingrediente la dam prin blender impreuna cu sarea necesara si 2 linguri de apa, pina se obtine o pasta omogena.


Carnea fara pielita si taiata cuburi se pune intr-un castron impreuna cu aceasta pasta; se amesteca si se lasa la rece (acoperit cu folie)peste noapte sau macar pentru cateva ore.


Incalzim un wok( sau alta tigaie) pe fracara medie , adaugam uleiul si lasam sa se incinga.


Apoi punem cardamomul( eu nu am avut negru) si scortisoara macinata la prajit cateva secunda.


Ceapa medie o tocam marunt , o adaugam in tigaie si o lasam la sotat 5 minute.


Punem chimionul si coriandrul, amestecam si luam apoi de pe foc pina amestecam iaurtul.


Punem din nou pe foc si adaugam pasta de tomate, amestecand vreo 2 minute sa dea in clocot.


Acum punem cuburile de carne cu marinada cu tot si le gatim 5 minute amestecand sa nu se prinda de fundul tigaii.


Turnam apa si adaugam garam masala; se da in clocot si se fierbe 15-20 de minute pina se patrunde carnea si se ingroasa sosul.


Luam tigaia de pe foc , adaugam zeama de lamaie, amestecam si asezonam daca mai e cazul.


Servim curry-ul cu orez ornat cu frunze tocate.


O mancare foarte gustoase ce se prepara in timp scurt.


Savurati !


Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Curry de curcan cu cardamon negru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

MIUTA 1

13.10.2011, 21:47

Foarte bun,imi place

danakarin 1

13.10.2011, 22:05

foarte bun! am salvat-o !

Angelina_Elena 1

13.10.2011, 22:26

foarte buna mancarica

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete, cartofi si carne de curcan