Curry de curcan cu cardamon negru

de Sidy in Curcan, 13 Oct 2011 | 4021 vizualizari

 

Desi se folosesc multe ingrediente, acest curry este usor de preparat, iar rezultatul final este deosebit de aromat si de gustos. Cardamomul negru este un condiment specific bucatariei indiene; aroma sa este puternica, cu o usoara nuanta camforata -spunea Radu Popovici despre aceasta minunata reteta a lui...

 

INGREDIENTE

  • 500g carne curcan 
  • 1 ceapa mare
  • 1 ceapa medie
  • 5 cm ghimbir
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 ardei iute rosu
  • 200 ml apa
  • 2 linguri ulei fl.soarelui
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura boabe cardamom
  • 1 lingurita chimion macinat
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 4 linguri iaurt
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 1 lingurita garam masala
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • verdeata pentru ornat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curry de curcan cu cardamon negru:

Ceapa mare se taie grosier.

Ghimbirul se curata si se toaca marunt la fel ca si usturoiul.

Ardeiul iute se taie rondele subtiri.

Toate aceste ingrediente la dam prin blender impreuna cu sarea necesara si 2 linguri de apa, pina se obtine o pasta omogena.

Carnea fara pielita si taiata cuburi se pune intr-un castron impreuna cu aceasta pasta; se amesteca si se lasa la rece (acoperit cu folie)peste noapte sau macar pentru cateva ore.

Incalzim un wok( sau alta tigaie) pe fracara medie , adaugam uleiul si lasam sa se incinga.

Apoi punem cardamomul( eu nu am avut negru) si scortisoara macinata la prajit cateva secunda.

Ceapa medie o tocam marunt , o adaugam in tigaie si o lasam la sotat 5 minute.

Punem chimionul si coriandrul, amestecam si luam apoi de pe foc pina amestecam iaurtul.

Punem din nou pe foc si adaugam pasta de tomate, amestecand vreo 2 minute sa dea in clocot.

Acum punem cuburile de carne cu marinada cu tot si le gatim 5 minute amestecand sa nu se prinda de fundul tigaii.

Turnam apa si adaugam garam masala; se da in clocot si se fierbe 15-20 de minute pina se patrunde carnea si se ingroasa sosul.

Luam tigaia de pe foc , adaugam zeama de lamaie, amestecam si asezonam daca mai e cazul.

Servim curry-ul cu orez ornat cu frunze tocate.

O mancare foarte gustoase ce se prepara in timp scurt.

Savurati !

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Curry de curcan cu cardamon negru" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe si piept de curcan in sos de citrice