Curry de vinete

de Catalina L in Mancaruri de legume, 15 Aug 2019 | 2263 vizualizari

 

Iata o reteta parfumata care ma tenta foarte mult caci este cu 'fructul' meu preferat vanata.
 
https://www.blogulluicatalina.com/2019/07/curry-de-vinete-bashi-hiki-riha-maldive.html

 

INGREDIENTE

  • 1 vinata
  • 4 linguri ulei
  • 2 cepe verzi
  • 1 rosie taiata bucatele
  • 10 frunze de curry uscata(facultativ)
  • 1 felie de ghimbir cu tot cu coaja
  • 1 lingura de concentrat de rosii
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 3 seminte de cardamom
  • ½ lingurita de boia de ardei
  • 1 lingura de pudra de curry
  • sare, piper
  • patrunjel/coriandru tocat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curry de vinete:

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.

Taiati marunt ghimbirul cu tot cu coaja.

Spalati, curatati de piele vanata (am lasat coaja caci era bio).

Taiati-o cubulete.

Incalziti uleiul intr-o cratita, reveniti ceapa, usturoiul si ghimbirul cu foile si pudra de curry.

Adaugati vinetele si reveniti.

Adaugati un pic de ulei daca este nevoie.

Puneti sosul de rosii, rosia taiata bucati si 15 cl de apa.

Gatiti la foc potrivit 15 minute, amestecand din cand in cand.

Puneti boia de ardei, semintele pisate de cardamom si gatiti inca 4-5 minute.

Puneti sare, piper si decorati cu patrunjel/coriandru  tocat.

Puteti adauga bucatele de peste uscat sau carne uscata .

Minunat simplu sau cu orez, cu carne la gratar, cu peste ....! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Curry de vinete" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vinete aperitiv