Cus cus(kritaraki) cu legume mexicane si conopida fiarta

de mihaelaradu in Paste, 24 Ian 2011 | 5527 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr cus-cus (sau alte paste fainoase marunte)
  • 100 gr amestec de legume mexicane (la punga, congelate)
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa mica
  • 2 linguri vegeta
  • piper
  • 2 cani apa
  • 1/2 lingurita unt/margarina
  • 1 capatana conopida
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cus cus(kritaraki) cu legume mexicane si conopida fiarta:

Calim ceapa in putin ulei.

Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam cus-cus-ul spalat, vegeta, piperul si mai calim 1-2 minute.

Stingem cu 1 cana de apa, urmand ca a doua cana sa o adaugam ulterior, cand pastele au inceput sa fiarba si apa a scazut. 

Cand cus-cus-ul e aproape fiert, adaugam legumele mexicane (nu e necesar sa le decongelam in prealabil, dar trebuie trecute sub un jet de apa rece inainte de a le adauga la paste).

La sfarsit, adaugam untul si mai lasam sa clocoteasca de 2-3 ori.

Intre timp, spalam conopida, o desfacem buchetele si o punem la fiert in apa rece.

Servim cus-cus-ul cu buchete de conopida si 1-2 linguri de iaurt.

 

TIPS-URI

1

cus-cus-ul se poate servi si fara conopida sau ca o garnitura langa fripturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus cus(kritaraki) cu legume mexicane si conopida fiarta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Cus cus(kritaraki) cu legume mexicane si conopida fiarta-0
Cus cus(kritaraki) cu legume mexicane si conopida fiarta-1
Cus cus(kritaraki) cu legume mexicane si conopida fiarta-2
Cus cus(kritaraki) cu legume mexicane si conopida fiarta-3
Cus cus(kritaraki) cu legume mexicane si conopida fiarta-4
Cus cus(kritaraki) cu legume mexicane si conopida fiarta-5
Cus cus(kritaraki) cu legume mexicane si conopida fiarta-6

COMENTARII (12)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

25.01.2011, 08:36

mihaelaradu

mihaelaradu 1

27.01.2011, 13:37

Multumesc din suflet, fetelor
Iata si primul meu galben

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

15.09.2011, 12:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53