Delicii de mai-prajitura cu frisca si capsuni

de gaby_duceag in Prajituri, 12 Mai 2010 | 16030 vizualizari

 

"Din ciclul "urat da' bun":))))azi am facut cel mai rapid desert.Fin,aromat,pufos.mmmmmm.o bunatate!!

 

INGREDIENTE

  • 400-500GR capsuni proaspete
  • 400gr frisca lichida
  • 3linguri smantana
  • 4oua
  • un pahar zahar
  • un pahar faina
  • 3linguri ulei
  • un praf sare
  • esenta vanilie
  • glazura de ciocolata(la plic-minunata!)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Delicii de mai-prajitura cu frisca si capsuni:

Separam albusurile de galbenusuri.Batem spuma albusurile cu zaharul pana se-ntepenesc in castron.Adaugam pe rand galbenusurile,esenta,faina-n ploaie si uleiul.(este un blat care nu mi-a dat gres niciodata).

Introducem in cuptorul preincalzit, aprox 40min la foc mic

Mixam bine frisca(vorba vine mixat,ca mi s-a ars mixerul de bat cu telul pana fac febra musculara:)))-da' nu-i bai,desert sa iese)

Adaugam smantana si omogenizam.

Blatul il taiem in trei.Capsunile le feliem.Pastram cateva pentru decor.

Pe primul blat asezam frumos frisca,o nivelam frumos cu-n cutit, apoi plasam felii de capsuna apasand usor.Asezam al doilea blat,iar frisca si capsuni, apoi ultimul peste care turnam glazura (incalzita asa cum scrie pe plic)

Punem motz cateva capsuni si gata!

Ce frigider,ce inmuiat...???vrajeala:)))taiem si mancam

Ramane ceva pentru  maine...??...nu cred:)))

ce-mi pasa mie ce mananca altii? eu fac urat da-mi fac acasa exact ce-mi place:))))

 

sursa

TIPS-URI

1

ar merge bine si insiropat.siropul il alegeti voi;)

2

e de preferat sa folositi smantana pentru frisca,in loc de frisca vegetala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Delicii de mai-prajitura cu frisca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire