Deliciu cu ciocolata si visine

de Lily_Musat in Prajituri, 11 Ian 2011 | 2638 vizualizari

 

Arahidele se macina la robot, biscuitii, se topeste untul , se topeste ciocolata si se amesteca bine totul

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blatul de biscuiti:
  • 125 g biscuiti petit beurre
  • 100g arahide
  • 100g margarina
  • 100 g ciocolata alba de menaj
  • Ingrediente pentru Jeleul de visine:
  • 400g visine tocate la blender,
  • 3 linguri cu zahar,
  • 1 lingura de zeama de lamaie,
  • 5 g de gelatina hidratata in 2 linguri de apa.
  • Ingrediente pentru crema:
  • 3 oua intregi ,
  • 6 linguri zahar ,
  • 250ml frisca,
  • 100g ciocolata neagra,
  • 4 linguri vermut de visine ,
  • 10 g gelatina hidratata in 4 linguri de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu ciocolata si visine:

Visinele se pun in cratita pe foc cu zaharul si zeama de lamaie ,se lasa 1 minut sa fiarba si se pune gelatina. Se lasa sa se raceasca.


Ouale impreuna cu zaharul se bat pe baie de abur pana isi dubleaza volumul si se ingroasa,apoi se lasa sa se raceasca. Frisca se bate bine pana se intarit, apoi se amesteca cu crema de oua si se amesteca totul bine. Se imparte compozitia in doua ,intr-o parte se pune ciocolata topita ,jumate din gelatina hidratata, se amesteca bine. In forma de jena se pune floie de ceolofan si se imbraca peretii vasului cu compozitia preparata. Se pune crema de frisca cu ciocolata in forma.Apoi se pune jeleul de visine si se baga la frigider pana se intareste bine. Jumatatea cealalta de crema in care am amestecat cele 4 linguri cu vermut si restul de gelatina se pune peste jeleul care sa intarit. Pe deasupra se pun piscoturi si se baga la frigider pana a 2-a zi. A 2-a zi scoatem prajitura din frigider si o punem pe un gratar pregatita sa o decoram. Eu am facut un sos de ciocolata din putina frisca cu ciocolata de menaj si am pus peste, am decorat cu arahide si frisca.

 

TIPS-URI

1

Cand am servit pe farfurie am pus din jeleul care mi-a ramas, pentru ca mi-a si ramas fiind forma mica cateva triunghiuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

divainbucatarie 1

12.01.2011, 09:40

meosiris 1

12.01.2011, 23:29

Valeu, ce bunatate aici!!! Deci imi place de mor cum arata! Felicitari!

adasev12 1

12.01.2011, 23:41

super faina tre sa fie tare buna 5

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu frisca