Deliciu cu ciocolata si visine

de Lily_Musat in Prajituri, 11 Ian 2011 | 4545 vizualizari

 

Arahidele se macina la robot, biscuitii, se topeste untul , se topeste ciocolata si se amesteca bine totul

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blatul de biscuiti:
  • 125 g biscuiti petit beurre
  • 100g arahide
  • 100g margarina
  • 100 g ciocolata alba de menaj
  • Ingrediente pentru Jeleul de visine:
  • 400g visine tocate la blender,
  • 3 linguri cu zahar,
  • 1 lingura de zeama de lamaie,
  • 5 g de gelatina hidratata in 2 linguri de apa.
  • Ingrediente pentru crema:
  • 3 oua intregi ,
  • 6 linguri zahar ,
  • 250ml frisca,
  • 100g ciocolata neagra,
  • 4 linguri vermut de visine ,
  • 10 g gelatina hidratata in 4 linguri de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu ciocolata si visine:

Visinele se pun in cratita pe foc cu zaharul si zeama de lamaie ,se lasa 1 minut sa fiarba si se pune gelatina. Se lasa sa se raceasca.

Ouale impreuna cu zaharul se bat pe baie de abur pana isi dubleaza volumul si se ingroasa,apoi se lasa sa se raceasca. Frisca se bate bine pana se intarit, apoi se amesteca cu crema de oua si se amesteca totul bine. Se imparte compozitia in doua ,intr-o parte se pune ciocolata topita ,jumate din gelatina hidratata, se amesteca bine.  In forma de jena se pune floie de ceolofan si se imbraca peretii vasului cu compozitia preparata.  Se pune crema de frisca cu ciocolata in forma.Apoi se pune jeleul de visine si se baga la frigider pana se intareste bine. Jumatatea cealalta de crema in care am amestecat cele 4 linguri cu vermut si restul de gelatina se pune peste jeleul care sa intarit. Pe deasupra se pun piscoturi si se baga la frigider pana a 2-a zi. A 2-a zi scoatem prajitura din frigider si o punem pe un gratar pregatita sa o decoram. Eu am facut un sos de ciocolata din putina frisca cu ciocolata de menaj si am pus peste, am decorat cu arahide si frisca.

TIPS-URI

1

Cand am servit pe farfurie am pus din jeleul care mi-a ramas, pentru ca mi-a si ramas fiind forma mica cateva triunghiuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

divainbucatarie 1

12.01.2011, 09:40

meosiris 1

12.01.2011, 23:29

Valeu, ce bunatate aici!!! Deci imi place de mor cum arata! Felicitari!

adasev12 1

12.01.2011, 23:41

super faina tre sa fie tare buna 5

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu ciocolata si zmeura