Deliciu cu napolitana

de Julie in Prajituri, 26 Ian 2011 | 15034 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 albusuri,
  • 14 linguri zahar,
  • 7 linguri ulei,
  • 7 linguri faina,
  • 1 cana nuci taiate marunt,
  • 100 g stafide,
  • esenta de vanilie,
  • coaja rasa de lamaie,
  • 2 foi de napolitana
  • Crema:
  • 7 galbenusuri,
  • 1 cana zahar,
  • 3 linguri cacao,
  • 2 linguri lapte,
  • 1 lingura faina,
  • 150 g margarina sau unt,
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu napolitana:

Blat:


Se bat albusurile cu zaharul si coaja de lamaie ,se adauga uleiul,esenta, faina si se amesteca usor. La sfarsit se pun nucile si stafidele .Se amesteca usor de jos in sus pentru ca aluatul sa ramana aerat. Se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coace 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca.


Crema:


Se amesteca galbenusurile cu zaharul apoi cu laptele, cacao, faina si margarina. Se pun apoi pe foc si se lasa sa fiarba amestecand continuu pana se ingroasa. Se da deoparte ,se adauga esenta de rom si se lasa sa se racoreasca putin.


Asamblarea:


Se aseaza o foaie de napolitana,se pune jumatate din crema, blatul copt, restul de crema si la final cea dea doua foaie de napolitana. Se preseaza bine si se lasa la rece. Se taie romburi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu napolitana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mamaieelena 1

27.01.2011, 17:31

super la favorite

mirela0911 1

27.01.2011, 18:59

chiar ca e deliciu

feliciacristea46 1

09.12.2012, 20:06

cred ca merge fara blat copt, doar cu foi de napolitana !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata,frisca si batoane "mars"