Deliciu cu portocale(din albusuri)

de lilik in Prajituri, 30 Mai 2011 | 2150 vizualizari

 

initial a vrut sa fie o rulada dar blatul este extrem de delicat asa ca l-am taiat in 4 si am facut o praji delicioasa....

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 4 albusuri
  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 150-200 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • vanilie
  • Pt crema de portocale:
  • 250 ml suc proaspat de portocale
  • 250 ml lapte
  • 2 oua
  • 50 gr faina
  • 120 gr zahar
  • putina coaja de portocala rasa
  • optional o foaie de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu portocale(din albusuri):

Prima data pregatim crema:


Punem laptele cu sucul de portocala si jumatate din zahar pe foc.


Batem ouale cu restul de zahar pana se umfla apoi adaugam faina si punem compozitia peste laptele fierbinte,lasand sa fiarba la foc mic pana se ingroasa(amestecand mereu).


La sfarsit adaugam coaja rasa de portocala si lasam crema la racit.


Pregatim blatul:


batem albusurile cu zaharul si praful de sare pana se face ca pt bezea apoi adaugam treptat untul topit.


La sfarsit adaugam vanilia,faina si praful de copt.


Compozitia obtinuta o punem intr-o tava intinsa,o nivelam si o punem in cuptorul incins la 180° timp de 15 minute.


Cand e gata taiem in 4 parti egale si montam prajiturica,posibil intr-o tava de chec.


Punem o foaie pe care o insiropam cu putin suc de portocala,apoi un strat de crema,din nou foaie,insiropam si crema si tot asa pana terminam ingredientele,important e sa terminam cu un strat generos de crema.


Dam la rece 1-2 ore apoi servim.


In alternativa putem coace blatul direct in tava de chec la 180° timp de 30 de minute circa,il taiem in 3 si procedam ca mai sus,iar deasupra putem face o glazura in loc de crema.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu portocale(din albusuri)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

deyutzky 1

30.05.2011, 17:41

mamaieelena 1

30.05.2011, 19:05

f bine arata

Rocsi 1

30.05.2011, 19:09

imi placeeeeee

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu trufe de ciocolata