Deliciu cu ton si branza

de oanapl in Ton, 18 Sep 2017 | 1835 vizualizari

 

Pentru această rețetă am avut ca sursă de inspirație o rețetă de la Catalina L. A ieșit grozav de delicioasă. Ambele fete au mâncat cu poftă și am primit numeroase complimente. Eu am folosit brânză de vaci în loc de cașcaval, iar măslinele le-am înlocuit cu ciuperci. Nu am pus triunghiuri de brânză topită.

 

INGREDIENTE

  • 1 conservă de ton bucăți
  • 1 ceapă mijlocie
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 5 ouă
  • 150 g de branză de vaci (cașcaval sau cheddar)
  • 60 g de pesmet
  • 60 g de cous cous fin
  • 170 ml de lapte
  • 3 linguri de pătrunjel tocat
  • 1 borcan ciuperci
  • 1 lingură de praf de copt
  • sare
  • piper
  • 1 lingură pudră de curcuma (opțional)
  • coriandru tocat (opțional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu ton si branza:

Cureți și toci ceapa și usturoiul mărunt și le călești în uleiul încins. Adaugi tonul scurs și marunțit. Adaugi ciupercile tăiate mărunt și le mai călești 2-3 minute. Lași compoziția să se răcească.

Mixezi ouăle cu sare și piper, apoi adaugi laptele, pesmetul, cous cous-ul, brânza rasă și pătrunjelul tocat. Adaugi praful de copt și apoi încorporezi tonul răcit și omogenizezi compoziția. Poți să adaugi pudră de curcuma și coriandru tocat.

Ungi cu unt o formă termorezistentă, torni compoziția și o introduci în cuptorul preîncălzit la 200 de grade C, timp de 35-40 de minute, până când se rumenește frumos.

Scoți din formă, lași să se răcorească puțin pe un grătar și servești tajina caldă cu salată sau crudități.

Este foarte bună și rece.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu ton si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

oanapl 1

20.09.2017, 09:57

Vă servesc cu drag!

dantes 1

20.09.2017, 14:45

Interesanta!

Rocsi 1

21.09.2017, 19:51

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

5621 puncte

Rocsi

5403 puncte

mihaelar63

4526 puncte

mirela0911

4500 puncte

Constelatialeu

4232 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Burrito vegetarian, de post
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pasta de ton pentru tartine