Ton în crustă de susan negru şi mix de salată cu vinegrette de măr şi cidru

de Satisfyyourcravings in Ton, 13 Ian 2013 | 11587 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru ton:

  • 400 grame ton proaspăt
  • 2 linguri susan negru
  • 1 lingură fulgi migdale, tocate mare
  • 1 linguriță ulei de susan
  • 1 linguriță ulei de măsline

Pentru vinegrette de măr şi cidru:

  • 1 măr Granny Smith fără sâmburi
  • 50 ml cidru de mere nefiltrat
  • 1 lingură zahăr
  • sare/ piper
  • 2 linguri oțet de mere
  • puțin ulei de măsline
  • 1 eșalotă tocată fin
  • mix de salată
  • miguri de pin
  • ceapă verde tăiată rondele
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ton în crustă de susan negru şi mix de salată cu vinegrette de măr şi cidru:

Tonul se asezonează cu sare și piper pe toate părțile. Se acoperă complet cu susan amestecat cu migdale.

Într-o tigaie se încălzește uleiul de susan împreună cu cel de măsline la foc mediu spre mare. Se așează tonul în tigaie și se prăjește 2 minute pe fiecare parte, având grija ca centrul să rămână roz. După prăjire se lasă la odihnit.

Pentru vinegrette se taie mărul în sferturi, iar cu ajutorul unui blender se mixează împreună cu cidrul și oțetul până are consistența unui piure, care se  trece apoi printr-o sită. Sucul rezultat se amestecă cu zahărul, eșalota, uleiul de măsline, sare și piper și se refrigerează până în momentul servirii.

Tonul se taie felii de grosimea dorită, se așează pe farfurii, iar deasupra de așează ceapa verde.

Mixul de salată se amestecă cu vinegrette și se presară deasupra mugurii de pin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ton în crustă de susan negru şi mix de salată cu vinegrette de măr şi cidru" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (32)

elucubratiiculinare 1

14.01.2013, 18:44

waw, am ramas fara cuvinte, doar salivez

Sim0na 1

14.01.2013, 22:19

super prezentare!!

LadyCrs 1

14.01.2013, 22:41

wow!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ton sicilian