Spanac si chiftelute de ton cu ou romanesc

de RuxyRux in Ton, 20 Sep 2016 | 916 vizualizari

 

O mancarica tare gustoasa si satioasa... asa ca la mama acasa!

 

INGREDIENTE

  • 2 pungute spanac (in jur de 600 gr ambele)
  • 2 pahare de lapte (plus 3 linguri pline)
  • 3 catei mari de usturoi
  • 3 linguri faina
  • sare si piper dupa gust
  • ulei (3 sau 4 linguri)

Chiftelute ton:

  • 2 cutii de ton in ulei de masline (Rio Mare)
  • 1 ou
  • 1 lingura pesmet
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura de faina
  • un varf de legatura de marar
  • un varf de legatura de patrunjel
  • sare (un praf)
  • o canita de faina
  • piper dupa gust
  • 2 linguri ulei vegetal
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac si chiftelute de ton cu ou romanesc:

Se curata usturoiul si se toaca marunt.


Intr-un vas maricel se pune uleiul se incalzeste usor la foc mic si se adauga usturoiul.


Imediat se pune si spanacul congelat, se lasa tot la foc mic 3 minute, apoi se adauga cate putin lapte in timp ce acesta se dezgheata. Se adauga in total un pahar si jumatate de lapte si se verifica sa fie complet dezghetate rondelele (10 sau 12 minute).


Intre timp se pune faina intr-un bol si se amesteca cu 3 linguri de lapte rece pana se omogenizeaza, apoi se adauga si jumatatea de pahar de lapte ramasa.


Se toarna amestecul peste spanacul din vas si se mai lasa cateva minute bune la foc mic, amestecand din cand in cand sa nu se prinda. Desigur, se sareaza dupa gustul personal.


Chiftelutele de ton:




Tonul se scoate din conserva si se amesteca cu ceapa tocata si usturoiul zdrobit prin presa, apoi cu oul, pesmetul, faina mustarul, sarea piperul si verdeata.


Se formeaza chiftelele si se dau prin faina (o canita) in timp ce se modeleaza.


Pe tava cuptorului se pune foaie se copt, se unge cu ulei si se asaza chiftelutele.


Se coc pana se rumenesc 25 sau 30 de minute.


Eu am preparat ou romanesc (in apa) si l-am asezat deasupra spanacului in farfurie.


Tare gustos!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac si chiftelute de ton cu ou romanesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 09:32

o mancare buna si sanatoasa!

RuxyRux 1

22.09.2016, 11:27

Multumesc!

noiinbucatarie 1

09.10.2016, 20:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu ton si ciuperci