Desert Banana Bread

de Bucataras in Prajituri, 26 Ian 2020 | 1264 vizualizari

 

Se intampla adesea sa mai ramanem cu cateva banane in cosul de fructe, pe care sa le tot dam de colo-colo, caci nu mai are nimeni chef sa le manance. Dar e si pacat sa le aruncam, asa ca iata solutia perfecta pentru a evita risipa: un desert pregatit din banane si anume banana bread, adica un fel de chec cu banane, fulgi de ciocolata si nuci. 
Veti vedea ca nu am adaugat zahar deloc in compozitie, caci bananele si ciocolata sunt suficient de dulci. 

 

INGREDIENTE

  • 2 banane mari coapte bine (cam 300 g)
  • 250 g faina alba
  • 10 g praf de copt
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 g nuci
  • 2 oua
  • 1 lingurita scortisoara
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Banana Bread:

Pune nucile intr-o tigaie sa se coaca putin - gustul nucii coapte e usor mai intens. Cand s-au racit toaca-le cu cutitul.


Piseaza bananele, adauga untul topit, apoi ouale pe rand si esenta de vanilie. Amesteca pana se omogenizeaza.


Dupa cum am precizat si in introducere, nu am adaugat deloc zahar si va sfatuiesc sa uitati si voi de el, caci bananele si ciocolata sunt suficient de dulci.


Adauga ingredientele uscate: faina, praful de copt, praful de sare, scortisoara, mixeaza, apoi adauga nuca tocata si fulgii de ciocolata. Amesteca bine de sus in jos.


Toarna compozitia intr-o tava tapetata, decoreaza cu jumatati de nuci si fulgi de ciocolata si da la cuptor la 160 grade pentru 50 minute.


Ce sa va mai spun? I'm in love with banana bread!


Am mancat si mi-am dat ochii peste cap de placere :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Banana Bread" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

dantes 1

31.01.2020, 10:05

delicios!

Panacris 1

01.02.2020, 18:33

Giana 1

07.04.2020, 13:44

Incerc si eu acum reteta. Ma astept sa iasa delicioasă.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă trandafir cu mere

de Ancutsa 6

ieri la 23:44

Papanași

pe 20.10 la 21:39

Vinete aperitiv

de RODIMUR 7

pe 20.10 la 20:03

Gem de gutui cu lavanda

pe 20.10 la 16:45

RETETA RECOMANDATA
Melci cu nuca