Desert biscuiti Leopard

de Catalina L in Dulciuri, 27 Sep 2017 | 3682 vizualizari

 

Astazi va prezint o reteta "copilaroasa" care era pe lista mea de ceva timp.
Siti de ce leoparzii au  pete? Dar zebrele de ce au dungi?
Scriitorul englez Rudyard Kipling (autorul "Cartii junglei") ne da o explicatie foarte jucausa si plauzibila in nuvela sa Just So Stories for Little Children- Povestiri aevea pentru copiii mici / Simple povestiri. Va recomand cu caldura aceasta carte pentru copii.
Reteta pare complicata, dar este simpla de facut, iar biscuitii sunt foarte foarte buni.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/07/biscuiti-leopard.html

 

INGREDIENTE

  • 250 gr de faina
  • 150 gr de unt
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 100 gr de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf de sare
  • 5 ml de apa (2 linguri maximum)
  • pudra de cacao
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti Leopard:

 Puneti faina, praful de copt, zaharurile si sarea intr-un castron sau in bolul robotului.

Adaugati untul moale taiat bucati si amestecati.

Puneti apa progresiv si framantati pana obtineti un aluat omogen.

Cantariti aluatul (in jur de 500 g) si impartiti-l in 5 parti egale:

– 1 bucata o facem maro inchis (adaugand aproximativ 1 lingura de cacao)

– 2 bucati le lucrati impreuna si le faceti maro deschis (adaugand cacao - 1 lingura rasa)

– 2 bucati le lasati albe.

Daca aluatul este lipicios, puneti-l 30 de minute la frigider.

Cu o bucata maro deschis, faceti 6 suluri subtiri, de lungimi egale.

Intindeti aluatul maro inchis si taiati 6 benzi de lungimea sulurilor precedente.

Puneti fiecare sul maro deschis pe o banda maro inchis si apasati usor sa le uniti.

Divizati in 3 bucatile albe (veti obtine 6 parti).

Cu un sucitor, aplatizam partile albe pentru a obtine 6 benzi late in care vom pune si imbraca sulurile in doua culori.

Veti obtine 6 suluri albe, le uniti impreuna bine.

Intindeti aluatul maron deschis ramas si imbracati ruloul gros alb apasand si ruland usor pentru a fi uniform.

Puneti in folie alimentara si dati la congelator 30 de minute.

Taiati felii subtiri - 1/2 centimetru.

Puneti-le pe o tava acoperita cu hartie de copt si dati la cuptorul preincalzit, la 180° C, timp de 12 minute.

Lasati biscuitii sa se raceasca pe un gril.

Sunt foarte gustosi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti Leopard" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cuburi cu nuca de cocos