Desert biscuiti spritati, cu aroma de vanilie

de Merisor in Prajituri, 21 Dec 2019 | 1288 vizualizari

 

Am apelat, pentru prepararea acestei rețete de Biscuiți șprițați cu aromă de vanilie, la caietul îngălbenit de vreme, pentru că nu i-am mai preparat de mult și mi-a fost dor de gustul copilăriei.
Mama ii prepara cu iaurt preparat în casă, sau cu lapte bătut și ieșeau atât de fragezi de se topeau instant.
Mai punea și un strop de oțet și chiar se păstrau fragezi mult timp.
Eu nu am pus oțet, dar am pus puțin bicarbonat de sodiu.
Foarte buni au ieșit, chiar dacă ustensila mea i-a scos cam plați, pentru că are orificiul foarte subțire.

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă
  • 200 gr untură de porc
  • 200 gr iaurt cremos
  • 150 gr zahăr tos
  • 50 gr zahăr vanilat
  • 2 lingurițe esență de vanile
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 750-800 gr făină
  • zahăr vanilat, pentru pudrat
Portii: 110
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti spritati, cu aroma de vanilie:

Punem în vasul unui mixer: untura, ouăle, zahărul tos și cel vanilat, iaurtul și esența și le mixăm până se omogenizează compoziția. Cernem puțină făină împreună cu bicarbonatul și adăugăm amestecul peste compoziția din vas. Mixăm în continuare, folosind brațul pentru aluaturi și adăugăm, treptat, restul de făină. Punem făină atât cât să iasă un aluat ferm, nelipicios. Cantitatea de făină ar putea să difere, în funcție de ingredientele folosite. Scoatem aluatul pentru biscuiți șprițați cu aromă de vanilie din vas, îl împachetăm în folie alimentară și îl dăm la rece pentru o oră. După acest interval, asamblăm forma specială pentru biscuiți șprițați la mașina de tocat carne. Pornim cuptorul la 180 de grade. Punem aluatul în cuva mașinii, pornim mașina și rupem fâșii de aluat de 7-8 cm lungime. Așezăm fâșiile în tava tapetată cu hârtie de copt, la distanțe de aproximativ 1 cm. Dăm tava la cuptor pentru 10-12 minute, la 180 de grade, sau până când biscuiții șprițați încep să se rumenească ușor pe margini. Lăsăm, apoi, biscuiții șprițați să se răcească și îi pudrăm cu zahăr vanilat. Îi păstrăm în cutii metalice cu capac, sau în cutii de carton cu capac, chiar și două săptămâni. Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti spritati, cu aroma de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Rocsi 1

22.12.2019, 19:22

Mmm, ce mult imi plac!

Geanina87 1

23.12.2019, 11:04

dantes 1

28.12.2019, 11:47

Super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa de ardei umpluti si smantana

ieri la 23:44

Tabouleh a la Panacris

ieri la 20:25

Placinta cu spanac si branza

de oanapl 7

ieri la 17:05

Nuci umplute cu crema de ciocolata

de oanapl 7

ieri la 16:26

Melci cu unt reteta turceasca

de RuxyRux 9

pe 10.06 la 21:20

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

8468 puncte

oanapl

7544 puncte

Panacris

6609 puncte

Constelatialeu

5475 puncte

Rocsi

5284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Clatite cu ton si crema de branza
  • 06

    D

  • 07

    L

  • 08

    MA

  • 09

    MI

  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa de ardei umpluti si smantana

ieri la 23:44

Tabouleh a la Panacris

ieri la 20:25

Placinta cu spanac si branza

de oanapl 7

ieri la 17:05

Nuci umplute cu crema de ciocolata

de oanapl 7

ieri la 16:26

Melci cu unt reteta turceasca

de RuxyRux 9

pe 10.06 la 21:20

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ananas