Desert biscuiti spritati, cu aroma de vanilie

de Merisor in Prajituri, 21 Dec 2019 | 4839 vizualizari

 

Am apelat, pentru prepararea acestei rețete de Biscuiți șprițați cu aromă de vanilie, la caietul îngălbenit de vreme, pentru că nu i-am mai preparat de mult și mi-a fost dor de gustul copilăriei.
Mama ii prepara cu iaurt preparat în casă, sau cu lapte bătut și ieșeau atât de fragezi de se topeau instant.
Mai punea și un strop de oțet și chiar se păstrau fragezi mult timp.
Eu nu am pus oțet, dar am pus puțin bicarbonat de sodiu.
Foarte buni au ieșit, chiar dacă ustensila mea i-a scos cam plați, pentru că are orificiul foarte subțire.

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă
  • 200 gr untură de porc
  • 200 gr iaurt cremos
  • 150 gr zahăr tos
  • 50 gr zahăr vanilat
  • 2 lingurițe esență de vanile
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 750-800 gr făină
  • zahăr vanilat, pentru pudrat
Portii: 110
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti spritati, cu aroma de vanilie:

Punem în vasul unui mixer: untura, ouăle, zahărul tos și cel vanilat, iaurtul și esența și le mixăm până se omogenizează compoziția. Cernem puțină făină împreună cu bicarbonatul și adăugăm amestecul peste compoziția din vas. Mixăm în continuare, folosind brațul pentru aluaturi și adăugăm, treptat, restul de făină. Punem făină atât cât să iasă un aluat ferm, nelipicios.  Cantitatea de făină ar putea să difere, în funcție de ingredientele folosite. Scoatem aluatul pentru biscuiți șprițați cu aromă de vanilie din vas, îl împachetăm în folie alimentară și îl dăm la rece pentru o oră. După acest interval, asamblăm forma specială pentru biscuiți șprițați la mașina de tocat carne. Pornim cuptorul la 180 de grade. Punem aluatul în cuva mașinii, pornim mașina și rupem fâșii de aluat de 7-8 cm lungime. Așezăm fâșiile în tava tapetată cu hârtie de copt, la distanțe de  aproximativ 1 cm. Dăm tava la cuptor pentru 10-12 minute, la 180 de grade, sau până când biscuiții șprițați încep să se rumenească ușor pe margini. Lăsăm, apoi, biscuiții șprițați să se răcească și îi pudrăm cu zahăr vanilat. Îi păstrăm în cutii metalice cu capac, sau în cutii de carton cu capac, chiar și două săptămâni. Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti spritati, cu aroma de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert felii cu gris in lapte, nuca de cocos si ciocolata