Desert briose cu banane si sos caramel

de Rahela Velicu in Prajituri, 20 Noi 2017 | 2483 vizualizari

 

Eu deja fac probe pentru retetele de sarbatoare, mai exact pentru masa de Craciun. Aceste briose sunt extra, mega delicioase!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 75 g margarina Unirea
  • 1 banana
  • 120-130 g faina
  • 3 linguri de zahar
  • 1 plic de praf de copt
  • 3-4 cuburi de ciocolata
  • + 2 linguri de zahar + 3 linguri de smantana pentru frisca pentru sosul caramel.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu banane si sos caramel:

Margarina moale se amesteca cu zaharul cu ajutorul unei furculite.
Adaugam pe rand ouale, apoi banana sfaramata cu furculita.
Adaugam apoi si faina, praful de copt si ciocolata taiata marunt.

Punem compozitia in forme, presaram nuca si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pentru 30-35 de min sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Pregatim sosul caramel: caramelizam zaharul si apoi adaugam smantana. Lasam pe foc pana cand se topeste zaharul. Punem cu o lingura deasupra brioselor fierbinti.

TIPS-URI

1

Sunt atat de bune, incat trebuie dublata cantitatea ingredientelor.

2

Sosul caramel se poate inlocui cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu banane si sos caramel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din albusuri cu gem de afine, mere si bezea