Desert briose cu branza proaspata si vanilie (fara unt)

de Catalina L in Dulciuri, 6 Dec 2018 | 213 vizualizari

 

Astazi o brioşa lejera fara unt sau grasime, numai cu branza proaspata de vaci.
Aveam un plic de drojdie uscata de 11 g. Am facut deci un aluat cu o baza de faina de 750 g si am congelat jumatate pentru a-l folosi alta data .
https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/briose-cu-branza-proaspata-si-vanilie.html

 

INGREDIENTE

  • 770 g de faina
  • 1 plic de drojdie uscata de 11 g.
  • 120 g de zahar
  • 1 varf de sare
  • 3 oua
  • 150 ml de lapte
  • 300 g de branza grasa proaspata de vaci
  • 1 lingurita mica de aroma de vanilie
  • Pentru dorat : 1 galbenus si 1 lingura de lapte
  • zahar perlat
  • 1 lingura de miere
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu branza proaspata si vanilie (fara unt):

Amestecati drojdia uscata in laptele caldut.


Intr-un castron sau in bolul robotului puneti faina, zaharul, sarea si branza proaspata.


Amestecati, puneti vanilia si ouale treptat.


Incorporati treptat laptele cu drojdia framantand timp de 10 à 15 minute pana obtineti o bila neteda de aluat. Acoperti cu un prosop curat si lasati sa creasca 1 ora.


Am impartit aluatul in 2 si am, congelat jumatate.


Filmati aluatul ramas si lasati-l la frigider cel putin 4 h sau o noapte.


A 2a zi scoateti aluatul si-l framantati.


Impartiti-l in 10 bile de marimea unei mandarine si-n 10 bile mici.


Puneti bilele mari pe o placa acoperita cu foaie de copt lasand spatiu intre ele.


Puneti deasupra bilele mici.


Acoperti cu un prosop curat si lasati sa creasca 1 -2 ore.


Incalziti cuptorul la 180° C.


Bateti galbenusul cu laptele si ungeti briosele.


Decorati cu zahar perlat.


Dati la cuptor timp de 20 de minute.


Calde scoase din cuptor le-am uns cu miere.


(inccalziti 1 lingura de miere cu o lingura de apa si amestecati)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu branza proaspata si vanilie (fara unt)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

07.12.2018, 20:03

Cat de minunate sunt!

Catalina L 1

07.12.2018, 21:41

multumesc la toti

Rahela Velicu 1

10.12.2018, 12:33

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gris cu lapte pane