Desert briose cu mac, capsuni si crema de branza

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 4 Apr 2017 | 3541 vizualizari

 

Reteta am preluat-o dintr-o carte. Foarte gustoase sunt aceste briose.

 

INGREDIENTE

  • Briose:
  • 150 g capsuni
  • 90 g zahar
  • 75 g unt moale
  • 1 ou
  • 75 ml lapte
  • 90 g branza pufoasa cu smantana Delaco
  • 15 g mac
  • 150 g faina
  • 1/2 plic de praf de copt (5 g)
  • un praf de sare
  • Crema de branza:
  • 60 g branza pufoasa cu smantana Delaco
  • 30 g unt moale
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • Pentru decor:
  • 5 g mac
  • 3 capsuni
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu mac, capsuni si crema de branza:

Capsunile se curata de codite, se spala si se taie cubulete.

Intr-un castron, se pun zaharul, untul, oul, laptele si branza si se mixeaza. Se adauga faina, praful de copt si sarea si se omogenizeaza. Se incorporeaza capsunile si macul, cu ajutorul unei spatule din silicon, pastrand o parte din capsuni pentru decor.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se unge o tava pentru briose cu unt si se tapeteaza cu hartiute. Se umplu hartiutele cu aluat, lasand suficient spatiu pentru ca briosele sa creasca. Se presara capsunile ramase pe fiecare briosa. Se introduce tava la cuptor pana cand briosele se rumenesc frumos. Se lasa apoi sa se raceasca. 

Intre timp, se pregateste crema de branza.

Intr-un castron, se mixeaza branza, untul si zaharul. Crema astfel obtinuta se pune intr-un posh si se introduce la congelator pentru 20-30 de minute. Se decoreaza apoi briosele cu ea, facand cate o floare mica (crema mea a fost cam lichida pentru ca nu am tinut-o suficient la rece si de aceea nici nu am folosit-o pe toata, dar dupa ce am bagat briosele in frigider s-a intarit). Se presara cateva seminte de mac si se asaza cate un sfert de capsuna (spalata) pe fiecare briosa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu mac, capsuni si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert chec