Desert briose cu mere si scortisoara

de alinutza2018 in Dulciuri, 6 Aug 2019 | 498 vizualizari

 

M-am intrebat ani la rand: oare de ce simte nevoia canalul "Diva" sa transmita in iulie filme "de Craciun"? Ei bine, am gasit raspunsu! Uneori ti-e dor de Craciun chiar si in mijlocul verii! Cand au inceput sa miroasa briosele din cuptor, mi-am amintit de Carciun si mi-a placut sentimentul. Sper sa va placa si voua!   

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie sau zahar vanilinat, dupa gust
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara pudra
  • 1 praf de sare
  • 2 oua
  • 125 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 50 g ciocolata taiata grosier
  • 2 mere
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita de scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu mere si scortisoara:

Merele se curata si se taie cubulete.


Cuptorul se incinge la 180 grade C si tava de briose se tapeteaza cu hartiute pentru briose.


Intr-un vas se amesteca ingredientele uscate: faina, zaharul, zaharul vanilinat, sarea si scortisoara. Intr-un alt vas, cele umede: ouale, laptele si uleiul.


Se adauga, lingura cu lingura, ingredientele umede peste cele uscate. Se adauga cubuletele de mar si ciocolata taiata grosier, se amesteca si imparte in formele de briose.


Se amesteca o lingura de zahar cu o lingurita de scortisoara si se presara peste briose.


Se dau la cuptor pentru aprox 25 minute.

TIPS-URI

1

deasupra brioselor, inainte de a le baga la cuptor, se pot aseza feliute subtiri de mar peste care se presara zaharul cu scortisoara

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rahela Velicu 1

09.09.2019, 23:45

Ancutsa 1

23.01.2020, 14:42

Bune!

alinutza2018 1

24.01.2020, 12:40

Multumesc, dragilor!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă trandafir cu mere

de Ancutsa 6

ieri la 23:44

Papanași

pe 20.10 la 21:39

Vinete aperitiv

de RODIMUR 7

pe 20.10 la 20:03

Gem de gutui cu lavanda

pe 20.10 la 16:45

RETETA RECOMANDATA
Tort de iarna cu ciocolata si cocos