Desert briose cu mere si scortisoara

de alinutza2018 in Dulciuri, 6 Aug 2019 | 137 vizualizari

 

M-am intrebat ani la rand: oare de ce simte nevoia canalul "Diva" sa transmita in iulie filme "de Craciun"? Ei bine, am gasit raspunsu! Uneori ti-e dor de Craciun chiar si in mijlocul verii! Cand au inceput sa miroasa briosele din cuptor, mi-am amintit de Carciun si mi-a placut sentimentul. Sper sa va placa si voua!   

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie sau zahar vanilinat, dupa gust
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara pudra
  • 1 praf de sare
  • 2 oua
  • 125 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 50 g ciocolata taiata grosier
  • 2 mere
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita de scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu mere si scortisoara:

Merele se curata si se taie cubulete.


Cuptorul se incinge la 180 grade C si tava de briose se tapeteaza cu hartiute pentru briose.


Intr-un vas se amesteca ingredientele uscate: faina, zaharul, zaharul vanilinat, sarea si scortisoara. Intr-un alt vas, cele umede: ouale, laptele si uleiul.


Se adauga, lingura cu lingura, ingredientele umede peste cele uscate. Se adauga cubuletele de mar si ciocolata taiata grosier, se amesteca si imparte in formele de briose.


Se amesteca o lingura de zahar cu o lingurita de scortisoara si se presara peste briose.


Se dau la cuptor pentru aprox 25 minute.

 

TIPS-URI

1

deasupra brioselor, inainte de a le baga la cuptor, se pot aseza feliute subtiri de mar peste care se presara zaharul cu scortisoara

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Panacris 1

08.08.2019, 09:00

alinutza2018 1

08.08.2019, 16:44

Sunteti niste dragute! Multumesc frumos

dantes 1

13.08.2019, 10:05

Bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocanita de ciuperci cu pilaf si pipote

de Ancutsa 5

pe 15.08 la 20:08

Unt de arahide de casa

pe 15.08 la 09:58

Desert inghetata rapida caise -cocos

pe 15.08 la 09:50

RETETA RECOMANDATA
Tort de inghetata Tiramisu