Desert briose cu smochine si ciocolata

de Bucataras Diana in Dulciuri, 22 Sep 2021 | 285 vizualizari

 

Pur si simplu ador smochinele crude, pe care le-am descoperit acum vreo 3 ani la niste prieteni care au un smochin in curte. Am inceput sa le folosesc si in diferite preparate si sunt delicioase, ca si aceste briose.  :) 

 

INGREDIENTE

  • 4 oua (220 g),
  • 1 varf cutit sare,
  • 220 g zahar,
  • 220 g unt topit si racit,
  • 220 g faina
  • esenta de vanilie,
  • 4 smochine mari,
  • cca 50 g banuti ciocolata,
  • 1 plic praf de copt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu smochine si ciocolata:

Cantarim ouale si aceeasi greutate o vom folosi pentru restul ingredientelor: zahar, unt, faina. Mixam oualele cu un varf cutit de sare in jur de 2 minute, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam 5 minute. Adaugam alternativ jumatate din cantitatea de faina (in care am amestecat praful de copt) si jumatate din cantitatea de unt, amestecand usor dupa fiecare in parte. Continuam sa adaugam pe rand faina si unt, omogenizand la final compozitia. Punem esenta de vanilie si amestecam usor. Turnam aluatul in formele de briose. In mijlocul fiecareia punem cate doua felii de smochina si 3-4 banuti de ciocolata. Coacem briosele cu smochine in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15 minute. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu smochine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Piperchi
  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca