Desert briose de vanilie cu sos de capsuni

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 27 Apr 2017 | 1391 vizualizari

 

Pentru ca incet-incet, incepe sezonul capsunilor, am pregatit niste briose delicioase si am si testat ustensila pentru scos miezul prajiturilor pe care am achizitionat-o din camara. 
Pentru aluatul de briose m-am inspirat dintr-o carte. Au iesit foarte pufoase, aerate, aromate si umede.

 

INGREDIENTE

  • 50 g unt moale
  • 50 g branza pufoasa cu smantana Delaco
  • 65 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat (8 g)
  • 1 ou
  • 62 g faina
  • 1 lingurita de praf de copt (3 g)
  • 150 g capsuni + 50 g zahar (sau dupa gust)
  • 200 ml frisca lichida indulcita (tinuta in frigider)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose de vanilie cu sos de capsuni:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Untul se mixeaza cu branza, zaharul, zaharul vanilat si oul. Se adauga faina si praful de copt si se omogenizeaza.


Se unge o tava de briose cu unt si se tapeteaza cu hartiute. Se umplu hartiutele cu aluat, pana la jumatate si se introduce tava la cuptor, pana cand briosele se rumenesc frumos. Se lasa apoi sa se raceasca.


Capsunile se curata de codite si se spala, apoi se taie cat mai marunt. Se fierb intr-o craticioara impreuna cu zaharul, pana cand scade aproape toata zeama pe care o lasa. Se lasa sa se racoreasca.


Dupa aceea, se iau briosele si se scot din hartiute, se face o gaura in mijlocul lor, scotand blatul cu ajutorul unei ustensile pentru scos miezul prajiturilor. Se umple gaura cu sosul de capsuni si se acopera cu dopul care a fost scos (se mai taie putin din el).


Se mixeaza frisca si se orneaza briosele cu ea, iar pe deasupra, se presara sosul de capsuni ramas.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose de vanilie cu sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Gherca Daniela 1

28.04.2017, 18:14

Mmm imi place!

Rocsi 1

30.04.2017, 10:33

Mmmmm, pana la mine a ajuns mirosul lor! De gust nu mai spun! Bravo!

Ancutsa 1

30.04.2017, 15:07

Foarte frumoase! Vanilia si capsunile sunt aromele mele preferate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

ieri la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

ieri la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

Aperitiv rulada BigMac fara carbohidrati

pe 20.09 la 15:30

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Lamaita