Desert chec

de ramo_cata in Dulciuri, 17 Mai 2009 | 26598 vizualizari

 

Este prajitura care nu lipseste de la nici o sarbatoare, chef, vizite.. este compozitie dubla, pentru ca eu le coc in tavi de cozonac, care sunt mai mari...se poate face si in tavi pentru chec, dar cu ingredientele pe jumatate.

 

INGREDIENTE

  • 12 oua
  • 3 cani zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 3  cani  faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de rom sau vanilie 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul in ploaie si zaharul vanilat, se bat pana se face compozitia ca o bezea. Galbenusurile se freaca cu uleiul, cu o lingura de lemn, in acelasi sens, sa nu se taie. Se adauga peste albusurile batute spuma. Se adauga praful de copt. Se amesteca din nou usor. Se adauga faina tot in ploaie si se amesteca cu o spatula pana se incorporeaza. Se adauga esenta de rom sau vanilie.

Se tapeteaza tavile cu ulei si faina sau se pune hartie de copt. Cuptorul trebuie sa fie incins bine dinainte, la 180 de grade.

Eu fac un chec cu cacao si unul fara, ca sa manance si puiutul meu. Intr-un castronel amestec 2 linguri de cacao cu cateva linguri din compozitia de chec. Pun aluatul in tavi iar intr-unul din checuri adaug si compozitia cu cacao. Cu coada unei linguri amestec compozitia pentru a se amesteca bine cacaua si a se forma acel efet marmorat. Le dau la cuptor 10 minute, apoi le las sa se coaca la 150 de grade.

Spor la treaba si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Bunica 1

23.05.2009, 21:26

Asculta la "Bunica".Intotdeauna cand pui faina peste ouale batute ,sa o amesteci cu lingura de jos in sus, ca sa nu se lase aluatul.

elena1988 1

04.03.2011, 18:30

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu cacao