Desert chec cu lamaie

de Miha in Prajituri, 31 Iul 2017 | 266 vizualizari

 

Cu putina ciocolata ;)

 

INGREDIENTE

  • 80 g unt
  • 4 linguri zahar aromat cu lamaie
  • 100 g zahar pudra
  • 5 oua
  • 150 g iaurt
  • zeama de la 1 lamaie
  • 280 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml smantana pentru frisca/ frisca lichida (puteti pune si mai mult, daca doriti glazura mai subtire)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu lamaie:

Untul moale, lasat la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pudra si cu zaharul aromat cu lamaie.



  • Zaharul aromat cu coaja de lamaie l-am avut pregatit dinainte. Am pregatit o pudra de lamaie dupa reteta de AICI pe care am amestecat-o apoi cu zahar pudra (1-2 lingurite la 100 g zahar).

  • Daca nu aveti acest zahar aromat, puteti folosi coaja de lamaie proaspata


Dupa ce compozitia a devenit cremoasa, incepem sa adaugam oule, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare, iaurtul si zeama de lamaie, iar la final faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare.


Turnam compozitia intr-o tava mare de chec (30 cm lungime) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pentru aproximativ o ora. Checul se va auri usor la suprafata si va crapa. Se va face si testul cu scobitoarea.


Checul se scoate pe un gratar si se lasa la racit, timp in care vom prepara glazura de ciocolata.


Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu untul si smantana pentru frisca. Omogenizam si dam deoparte. Se toarna calduta peste chec si se portioneaza dupa dorinta.


 

TIPS-URI

1

Glazura de ciocolata este pur optionala. Checul poate ramane simplu sau poate fi pudrat cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Miha 1

02.08.2017, 09:45

dantes 1

02.08.2017, 12:48

Bun!

noiinbucatarie 1

09.08.2017, 17:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de cocos cu vanilie si ciocolata