Desert chec cu lamaie

de Miha in Prajituri, 31 Iul 2017 | 4006 vizualizari

 

Cu putina ciocolata ;)

 

INGREDIENTE

  • 80 g unt
  • 4 linguri zahar aromat cu lamaie
  • 100 g zahar pudra
  • 5 oua
  • 150 g iaurt
  • zeama de la 1 lamaie
  • 280 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml smantana pentru frisca/ frisca lichida (puteti pune si mai mult, daca doriti glazura mai subtire)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu lamaie:

Untul moale, lasat la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pudra si cu zaharul aromat cu lamaie. 

  • Zaharul aromat cu coaja de lamaie l-am avut pregatit dinainte. Am pregatit o pudra de lamaie dupa reteta de AICI pe care am amestecat-o apoi cu zahar pudra (1-2 lingurite la 100 g zahar).
  • Daca nu aveti acest zahar aromat, puteti folosi coaja de lamaie proaspata

 Dupa ce compozitia a devenit cremoasa, incepem sa adaugam oule, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare, iaurtul si zeama de lamaie, iar la final faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare.

 Turnam compozitia intr-o tava mare de chec (30 cm lungime) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pentru aproximativ o ora. Checul se va auri usor la suprafata si va crapa. Se va face si testul cu scobitoarea.

 Checul se scoate pe un gratar si se lasa la racit, timp in care vom prepara glazura de ciocolata.

 Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu untul si smantana pentru frisca. Omogenizam si dam deoparte. Se toarna calduta peste chec si se portioneaza dupa dorinta.

 

TIPS-URI

1

Glazura de ciocolata este pur optionala. Checul poate ramane simplu sau poate fi pudrat cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert Alba ca zapada fara coacere