Desert chec din albusuri cu caise si merisoare

de Rahela Velicu in Prajituri, 6 Dec 2017 | 705 vizualizari

 

Delicios, facut cu caise din compot si albusri uitate prin frigider :)

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de albusri
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • esenta de vanilie
  • 4-5 caise din compot
  • 50 g merisoare
  • zahar pudra
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec din albusuri cu caise si merisoare:

Mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul pana cand devin o spuma ferma. Adaugam treptat faina si incorporam cu o paleta sau cu o lingura de lemn. Adaugam la final esenta, merisoarele si caisele tocate marunt.


Punem compozitia in 2 tavi pentru chec tapetate cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, timp de 30-35 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.


La final pudram cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

Folosim ca masura aceeasi cana pentru ingrediente.

2

Puteti adauga si praf de copt pentru a creste mai mult checul.

3

Fructele din compot trebuie scurse bine de zeama.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec din albusuri cu caise si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Rahela Velicu 1

07.12.2017, 14:21

Uitasem de ele, le-am adaugat acum!

navidad_2017 1

07.12.2017, 22:43

Delicios! Imi aminteste de copilarie... checul din albusuri (cu adaos de rahat, nuci, sau visine din dulceata) se facea intotdeauna ptr "cei de-ai casei" (adica nu ptr musafiri!) de Craciun si Paste, cand ramaneau albusuri multe de la mayoneza si cozonaci. Iar cu caise si merisoare cred ca-i si mai bun!

Rahela Velicu 1

08.12.2017, 07:47

Da, este delicios! Mai ales ca nu mai aveam nicio idee ce sa fac cu atatea albusuri...O cana de albusuri inca rezista la frigider.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Sarmalute cu praz in dovleac

de abetina 3

ieri la 20:44

MUȘCHIULEȚ ÎMPLETIT ( CU PESTO ȘI ROȘII USCATE)

ieri la 10:50

Gogosele rapide cu scortisoara

ieri la 10:49

Aperitiv cartofi surpriza

de GeorgiG 5

pe 18.09 la 22:36

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci