Desert chec din albusuri cu caise si merisoare

de Rahela Velicu in Prajituri, 6 Dec 2017 | 2190 vizualizari

 

Delicios, facut cu caise din compot si albusri uitate prin frigider :)

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de albusri
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • esenta de vanilie
  • 4-5 caise din compot
  • 50 g merisoare
  • zahar pudra
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec din albusuri cu caise si merisoare:

Mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul pana cand devin o spuma ferma. Adaugam treptat faina si incorporam cu o paleta sau cu o lingura de lemn. Adaugam la final esenta, merisoarele  si caisele tocate marunt.

Punem compozitia in 2 tavi pentru chec tapetate cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, timp de 30-35 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

La final pudram cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

Folosim ca masura aceeasi cana pentru ingrediente.

2

Puteti adauga si praf de copt pentru a creste mai mult checul.

3

Fructele din compot trebuie scurse bine de zeama.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec din albusuri cu caise si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Rahela Velicu 1

07.12.2017, 14:21

Uitasem de ele, le-am adaugat acum!

navidad_2017 1

07.12.2017, 22:43

Delicios! Imi aminteste de copilarie... checul din albusuri (cu adaos de rahat, nuci, sau visine din dulceata) se facea intotdeauna ptr "cei de-ai casei" (adica nu ptr musafiri!) de Craciun si Paste, cand ramaneau albusuri multe de la mayoneza si cozonaci. Iar cu caise si merisoare cred ca-i si mai bun!

Rahela Velicu 1

08.12.2017, 07:47

Da, este delicios! Mai ales ca nu mai aveam nicio idee ce sa fac cu atatea albusuri...O cana de albusuri inca rezista la frigider.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post, cu gem si nuca