Desert chec umed de post, cu dulceata de gutui si scortisoara

de Merisor in Prajituri, 8 Aug 2018 | 5311 vizualizari

 

Despre acest chec de post cu dulceață de gutui, pot să spun că a ieșit chiar neașteptat de bun și are o îmbinare de arome tare plăcută.
Are o culoare foarte frumoasă de la dulceața de gutui și o textură ușor aerată și ușor umedă.
 

 

INGREDIENTE

  • 270 g dulceață de gutui
  • 200 ml ulei
  • 250 ml apă
  • 2 linguri zahăr
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • un praf sare
  • 450 g făină
  • 50 g pesmet
  • 1 plic praf de copt
  • zahăr pudră cu scorțișoară, pentru decor
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec umed de post, cu dulceata de gutui si scortisoara:

Desfacem borcanul cu dulceață și răsturnăm conținutul într-un bol.

Eu am avut o dulceață cu niște cuburi de gutui ceva mai mari.

Amestecăm uleiul cu apa.

Cernem o parte din făină (250 g) împreună cu praful de copt și cacaua.

Aducem pe masa de lucru si celelalte ingrediente: pesmetul, scortisoara, sarea.

Peste uleiul amestecat cu apa adaugam dulceata si amestecăm bine, dar cu mare grijă să nu strivim bucățile de gutui.

Apoi adăugăm, in ploaie, amestecul de faina cu cacao si praf de copt.

Amestecăm cu o spatulă de lemn sau silicon, de jos în sus, până când se omogenizează bine compoziția.

Adăugăm și puțină sare pentru accentuarea gustului, apoi continuăm a adăuga făina, până obținem o compoziție de consistența celei de chec, dar ceva mai groasă.

Gustăm compoziția și dacă mai este cazul, mai adăugăm zahăr.

Eu am mai adăugat 2 linguri, asta depinde de cât de dulce este dulceața.

Adăugăm și scorțișoara și completăm apoi cu pesmetul.

Îmi place să pun și pesmet pentru că textura prăjiturii va fi una ușor aerată cu pesmet în compoziție, asta am constatat eu de câte ori l-am folosit.

Tapetăm o tavă de chec cu hârtie de copt și întindem compoziția în ea.

Coacem checul pentru 35-40 de minute, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, sau până când se rumenește frumos la suprafață și pe margini.

Lăsăm apoi checul să se răcească și îl pudrăm cu zahăr amestecat cu scorțișoară, apoi îl porționăm.

Eu l-am porționat în 16 felii.

 

TIPS-URI

1

Testul cu scobitoarea nu este relevant aici, pentru că checul va fi ușor umed în interior.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec umed de post, cu dulceata de gutui si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de strudel cu dovleac