Prajitura Rumba

de Sidy in Prajituri, 29 Feb 2012 | 75739 vizualizari

 

O prajitura delicioasa care se potriveste de minune timpului de afara.( la noi a nins iar azi noapte)
Poate fi facuta cu nuca, rahat, alune, fructe uscate, stafide...
Eu am facut varianta cu nuca si stafide ca e tare gustoasa asa.

 

INGREDIENTE

-pentru blat

  • 10 albusuri( sau mai multe)
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 350 g nuci macinate
  • 100 g stafide
  • esenta rom
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 foi de napolitana

-pentru crema:

  • 7 galbenusuri
  • 250 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 1 lingurita ness

-pentru glazura:

  • 200 g ciocolata menaj
  • 3-4 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rumba:

 

Batem spuma albusurile( daca aveti albusuri ramase in frigider de la alte retete, acum le puteti folosi si pe acelea) cu un praf de sare.Cand s-au intarit bine adaugam zaharul, tot o data si mixam pina se intaresc albusurile din nou.

Adaugam apoi esenta de rom, praful de copt si faina.Amestecam bine cu o spatula.La sfarsit adaugam stafidele care au fost inmuiate in apa cu esenta de rom si apoi bine stoarte, presaram nucile macinate si zaharul vanilat. Amestecam incet iat compozitia o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, unsa putin cu unt.

Dam tava la cuptorul dinainte preincalzit la 160 de grade pentru 20 de minute pina se coace blatul.

Punem pe foc oala de lapte cu pereti dubli.Cand apa clocoteste adaugam galbenusurile si zaharul pudra.Amestecam continuu 10 minute pina cand galbenusurile se albesc.

Rasturnam crema intr-un alt vas , adaugam ness-ul , amestecam apoi dam crema la rece.

Cand crema s-a racit de tot adaugam untul, mixam bine si dam crema la rece pentru vreo 2 ore.

Montam prajitura astfel:

prima foaie de napolitana, 1/2 crema de galbenusuri, blatul de albusuri, cealalta 1/2 de crema si a doua foaie de napolitana deasupra.

Dam la rece pantru cateva ore cu o greutate deasupra.Bine ar fi sa o lasam la rece pina adoua zi cand facem glazura topind ciocolata cu uleiul impreuna si o intindem deasupra foii de napolitana.Dam la rece sa se intareasca glazura, apoi cu un cutit inmuiat in apa fierbinte taiem prajitura, in bucati potrivite.

Pofta mare !

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rumba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

cristeena20 1

23.04.2014, 11:43

Foarte buna prajitura!!!exact din zona bihorului, nu?

Sidy 1

24.04.2014, 08:50

Da, da Crieteena 20

Carmen 1

06.04.2015, 07:41

nuca e problema la mine, greu de procurat desi o iubesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L