Desert chec umplut

de Rahela Velicu in Prajituri, 1 Iun 2017 | 891 vizualizari

 

Asa am transformat eu banalul chec intr-un desert extrem de delicios care a avut mare succes. Ar fi trebuit sa fac 2 checuri :))

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 130 g faina
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 500 g mascarpone
  • 400 g crema de ciocolata
  • cacao
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec umplut:


Pregatim mai intai checul. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le mixam cu uleiul adaugat treptat. Adaugam galbenusurile peste albusuri si incorporam usor cu o lingura de lemn. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si dam checul la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 35-40 de min sau pana cand trece testul cu scobitoarea.


Intre timp, pregatim crema: mixam mascarponele rece cu crema de ciocolata, pentru 1-2 minute pana cand se omogenizeaza bine. Dam crema la rece.


Checul, dupa ce s-a racit, il taiem in felii pe diagonala.


Ungem fiecare felie cu crema de mascarpone, daca ne mai ramane crema, imbracam checul.


Mie mi-a ramas doar foarte putina crema pe care am pus-o deasupra checului. Am presarat cacao deasupra.


Lasam 1-2 ore la rece.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca albusurile sunt batute bine, este suficienta faina, daca nu sunt batute bine trebuie sa mai adaugati 1-2 linguri.

2

Puteti orna dupa imaginatia voastra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec umplut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

04.06.2017, 21:17

O feliuta as vrea si eu!

Rahela Velicu 1

08.06.2017, 16:24

Rahela Velicu 1

14.06.2017, 11:00

Va multumesc tuturor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase si aromate