Desert chec umplut

de noiinbucatarie in Prajituri, 1 Iun 2017 | 619 vizualizari

 

Asa am transformat eu banalul chec intr-un desert extrem de delicios care a avut mare succes. Ar fi trebuit sa fac 2 checuri :))

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 130 g faina
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 500 g mascarpone
  • 400 g crema de ciocolata
  • cacao
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec umplut:


Pregatim mai intai checul. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le mixam cu uleiul adaugat treptat. Adaugam galbenusurile peste albusuri si incorporam usor cu o lingura de lemn. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si dam checul la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 35-40 de min sau pana cand trece testul cu scobitoarea.


Intre timp, pregatim crema: mixam mascarponele rece cu crema de ciocolata, pentru 1-2 minute pana cand se omogenizeaza bine. Dam crema la rece.


Checul, dupa ce s-a racit, il taiem in felii pe diagonala.


Ungem fiecare felie cu crema de mascarpone, daca ne mai ramane crema, imbracam checul.


Mie mi-a ramas doar foarte putina crema pe care am pus-o deasupra checului. Am presarat cacao deasupra.


Lasam 1-2 ore la rece.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca albusurile sunt batute bine, este suficienta faina, daca nu sunt batute bine trebuie sa mai adaugati 1-2 linguri.

2

Puteti orna dupa imaginatia voastra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec umplut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

04.06.2017, 21:17

O feliuta as vrea si eu!

noiinbucatarie 1

08.06.2017, 16:24

noiinbucatarie 1

14.06.2017, 11:00

Va multumesc tuturor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de porc
  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

RETETA RECOMANDATA
Chec Tradaro