Desert cheesecake cu lamaie si jeleu de zmeura

de laura_n in Torturi, 8 Mar 2017 | 1145 vizualizari

 

Once a cheesecake lover, always a cheesecake lover!
Cine ma cunoaste, stie ca feblețea mea culinara este cheesecake-ul.
Minunată textură, pufoasă, cremoasă, infinite combinații ale aromelor, cafea, vanilie, ciocolată...oricum l-aș pregăti, pentru mine este desertul preferat.
Astăzi, de ziua femeii, va aduc o rețetă de cheesecake parfumat cu lămâie, jeleu de zmeură și blat crocant.
Dedic acest cheesecake celei mai iubite dintre femei, de ziua ta, mămica mea!
La mulți ani, dragile mele! Să fiți iubite și respectate pe măsura meritelor voastre!

 

INGREDIENTE

  • bază
  • 400 gr biscuiți digestivi Schar (fără gluten)
  • 150 gr unt
  • 1 vrf cuțit ghimbir proaspăt ras
  • cremă
  • 1 kg cremă de brânză lacteea
  • 300 gr ciocolată albă
  • 4 lg smântână grasă
  • 1 lămâie bio
  • 3 ouă de găină
  • 50 ml lichior limoncello
  • frișcă
  • 400 gr smantană grasă
  • 2 lg zahăr pudră
  • jeleu zmeură
  • 300 gr zmeură congelată
  • 2 lg zahăr brun
  • 1 lg cu vârf amidon de porumb
  • decor
  • fulgi de ciocolată
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu lamaie si jeleu de zmeura:

Se pregătește o formă de copt, cu pereți detașabili, diametru 26 cm.


Eu am folosit o formă cu diametru mic, de 20 cm, plus trei inele mici, diametru 6 cm.


Biscuiții se macină cu ajutorul unui robot.


Untul se pune la topit, se adaugă un vrf cuțit ghimbir. Se omogenizează și se lasă puțin cât să capete untul aromă. Se toarnă apoi peste pesmetul de biscuiți și se amestecă.


Se așază un strat de biscuiți în tava de copt, se presează cu ajutoul unei linguri sau nivelator. Ideea este să iasă egal stratul de biscuiți. Se dă la rece.


Între timp, se topește ciocolata albă cu smântâna grasă, preferabil, pe baie de aburi sau în cuptor ca să nu se ardă. Se omogenizează.


Lămâia se spală, se rade coaja, se stoarce sucul.


Crema de brânză se amestecă cele 3 ouă, apoi se adaugă ciocolata topită și răcită, coaja și zeama de lămâie, iar la final, lichiorul limoncello. Pentru mine a fost suficient de dulce gustul, însă, dacă preferați ceva mai dulce, puteți suplimenta cu zahăr. Se omogenizează, apoi se toarnă toată compoziția peste baza de biscuiți din forma de copt.


Se scutură puțin de blatul mesei, apoi se pune la copt, în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, timp de 60 minute. Dacă alegeți să pregătiți în forme mici, reduceți timpul de coacere la 30 minute.


Se închide focul, se lasă să se tempereze în cuptor. După ce s-a temperat, se pune la rece.


Zmeura se pune pe foc, într-un vas, se adaugă 100 ml apă rece. Se adaugă și zahărul și se lasă pe foc, până se dezgheață. Se adaugă o lingură de amidon dizolvat în apă. Se lasă pe foc încă 3-4 minute, să se închege ușor compoziția. Zmeura nu necesită amidon la preparare, conține suficientă pectină ca să se lege singură, însă acest lucru se realizează prin fierbere mai multă. Eu am vrut să păstrez din prospețimea fructelor și am lăsat foarte puțin pe foc.


După ce s-a legat, jeleul se dă deoparte și se lasă la răcit, apoi se pune la rece.


Smântâna se bate bine până devine pufoasă, se adaugă 2 linguri de zahăr pudră.


Cheesecake-ul se scoate de la rece, se ornează cu frișcă, apoi cu jeleu de zmeură și se decorează cu fulgi de ciocolată.


Se ține la rece până în momentul servirii.


Să vă fie de folos această rețetă de cheesecake cu lămâie și jeleu de zmeură!

 

TIPS-URI

1

alegeti ciocolata de calitate

2

cu cat presati blatul de biscuiti mai mult, cu atat mai crocant va iesi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu lamaie si jeleu de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rahela Velicu 1

09.03.2017, 09:49

Minunat!

oanapl 1

09.03.2017, 17:45

Ce minunatie! Imi ploua in gura!

kytz 1

10.03.2017, 10:41

Deosebit! La mulți ani!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos