Desert cheesecake rece cu ciocolata si visine

de oanapl in Torturi, 11 Dec 2017 | 2867 vizualizari

 

Recent am pregătit acest cheesecake delicios, după o rețetă de la Oana. A ieșit grozav de bun și îi mulțumesc Oanei pentru rețetă! :-*

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 200 g biscuiți cu cacao
  • 100 g unt
  • pentru cremă:
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 100 g zahăr pudră
  • 10 g gelatină granulată
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 100 g ciocolata neagră + 100 ml frișcă lichidă
  • 100 g vișine fără sâmburi scurse bine
  • pentru jeleu:
  • 200 g vișine
  • 50ml suc de vișine sau apă
  • 50 g zahăr pudră
  • 7 g gelatină
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake rece cu ciocolata si visine:

Blat:

Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și mixezi puțin până se încorporează bine.

Pui o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 20 cm) pe un platou și torni compoziția de biscuiți, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Dai blatul la frigider și între timp pregătești crema.




Crema:

Încălzești 100 ml frișcă lichidă până la punctul de fierbere, adaugi ciocolata mărunțită și amesteci până obții o cremă omogenă. O lași să se răcească.

Hidratezi gelatina în 80 ml apă rece și apoi o topești la bain marie până devine lichidă.

Mixezi frișca lichidă cu jumătate din zahărul pudră până se întărește puțin. Adaugi apoi mascarpone rece, puțin câte puțin și restul de zahăr pudră. Mixezi până obții o cremă omogenă și adaugi vanilia. Torni ușor gelatina răcită în cremă și încorporezi bine.

Împarți crema în două boluri, puțin mai mult într-unul și pui ciocolata topită în bolul cu mai puțină cremă și omogenizezi ușor.



Asamblare:

Scoți blatul de biscuiți din frigider și răstorni crema de ciocolată, presari apoi 100 g de vișine și pui crema albă.

Pui cheesecake-ul la frigider până când pregătești jeleul de vișine.



Jeleu:

Hidratezi gelatina în 50 ml suc de vișine sau apă.

Pui vișinele într-o crăticioară și adaugi zahărul pudră, apoi pui totul pe foc și fierbi 5-10 minute. Lași să se răcorească și mixezi totul cu un blender vertical până obții un piure fin și adaugă gelatina în compoziția călduță. Amesteci bine și lași puțin la răcit, apoi răstorni peste cheesecake și îl pui din nou la frigider pentru minim 4 ore.



Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake rece cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Adi 1

12.12.2017, 21:28

Frumos!

mihaelar63 1

13.12.2017, 09:03

Xandrinne 1

17.12.2017, 07:54

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

7316 puncte

Constelatialeu

5023 puncte

mihaelar63

4718 puncte

Rocsi

4374 puncte

mirela0911

4107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Panna cotta cu aroma de lavanda
  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort italian de ciocolata si migdale