Desert choux a la creme cu struguri

de cristina1985 in Prajituri, 18 Sep 2018 | 1944 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 ml apa
  • 180 g unt
  • 300 g faina
  • 8 oua
  • un praf sare
  • 6 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 600-800 g struguri albi
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 120 g amidon
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 200 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 120 g unt
  • 3 lg-te esenta rom
  • 1 baton de vanilie
  • Glazura:
  • 300 g ciocolata alba
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert choux a la creme cu struguri:

Aluatul: se amesteca apa, untul si zaharul intr-un vas, pe baie de aburi, 30 minute. Se adauga faina si amesteci pana se desprinde de peretii vasului. Se lasa la racit, dupa care se adauga pe rand, ouale, incorporandu-le usor. Se pune aluatul intr-o punga, taiata la un colt si se formeaza cerculete cu mot. Se poate folosi si lingura, in loc de punga. Se da la cuptorul preincalzit, pentru 40-50 minute, foc mic. Cred ca au iesit 27-28 de bucati.

Crema: Se amesteca galbenusurile cu zaharul, amidonul, zaharul vanilinat si putin lapte. Pastaia de vanilie se taie pe lungime, se rad semintele si se pun (inclusiv pastaia) la fiert cu laptele. Cand face spume, se adauga treptat amestecul de galbenusuri si se amesteca, timp de 10 minute. Dupa ce ati inchis focul, adaugati esenta de rom .Untul la temperatura camerei se amesteca cu putina crema calduta (nu fierbinte!). Treptat, se adauga peste unt, toata crema.

Choux-urile se taie in jumatate si se umplu cu crema de vanilie si rom.

Strugurii se taie in jumatati, cu un cutit care taie foarte bine si se scot semintele. Se pun cate 2-4 boabe in fiecare choux si se acopera cu cealalta jumatate de aluat.

Glazura: Se topeste ciocolata alba, pe baie de aburi si se ung capacelele de la choux.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert choux a la creme cu struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Rocsi 1

19.09.2018, 19:46

Prajiturele din astea delicioase, eu nu refuz!

dantes 1

20.09.2018, 09:43

Delicios!

cristina1985 1

20.09.2018, 12:34

Multumesc! Este pntru prima data, cand gust crema de vanilie cu esenta de rom. Este foarte buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura deliciu cu nuca